ABD'de buzul çağı

Güncelleme Tarihi:

ABDde buzul çağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin orta batı kesimlerini etkisi altına alan aşırı soğuk ve şiddetli tipi yüzünden ulaşım tamamen durdu. Kötü hava koşulları yüzünden meydana gelen kazalarda 8 kişi öldü. 400 bin kişi elektriksiz kaldı.

Kanada'dan güneye inen soğuk hava dalgası, Amerika'nın orta batısında El Nino egemenliğini sona erdirdi. El Nino nedeniyle mevsim normallerinin üzerinde olan ısının ani düşüşü karşısında hazırlıksız yakalanan Kansas, Iowa, Illinois, Wisconsin ve Indiana gibi birçok eyalette hayat felç oldu.

Hayat durdu

Yer yer 31 cm'yi bulan karın buza dönüşmesi sonucu otoyollar ve havaalanları trafiğe kapatıldı. Dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olan Chicago O'Hare Havaalanı'nda trafik büyük ölçüde durdu. Uçuşların ancak yüzde 20'si gerçekleştirilebiliyor. Tipi ve buzlanma yüzünden meydana gelen kazalarda sekiz kişinin öldüğü bildirilirken, Chicago'nun bazı semtleri de dahil olmak üzere Illinois Eyaleti'nde 275 bin ev ve işyeri elektriksiz kaldı.

El Nino gitti

Meteorolojiye göre, güneye doğru hareket eden Pasifik'teki sıcak hava sistemi El Nino soğuk havanın bölgeye ulaşmasını engelliyordu. Bu hafta başına kadar soğuk havayı kuzeyde tutan El Nino, ABD'nin batı kıyıları ve Güney Amerika'da şiddetli fırtına ve hortumlara yol açmıştı. Şiddetli yağışların yol açtığı sellerle, özellikle Florida'daki hortumlarda çok sayıda can kaybı meydana gelmişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!