ABD ve İran'dan Reyhanlı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABD ve İrandan Reyhanlı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2013 20:02

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınadıklarını belirterek, "Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kerry, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

ABD olarak Reyhanlı'da arabaların patlatılmasıyla yapılan saldırıları  kınadıklarını belirten Kerry, şunları kaydetti:

"Türkiye ile ne kadar yakın ortaklığımız bulunduğu ve son üç ayda  Dışişleri Bakanı olarak benim çalışmalarımın merkezinde Türkiye'nin ne kadar  hayati bir muhatap olduğu göz önüne alındığında, bu korkunç haber hepimizi,  özellikle kişisel olarak en derinden etkiledi. Müttefikimiz Türkiye'nin  yanındayız."

Kerry, kurbanların ailelerine başsağlığı dileyerek, tüm düşüncelerinin  yaralılarla birlikte olduğunu kaydetti.

ABD Büyükelçiliği: “ABD Türk halkının yanında”

Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri adına, Reyhanlı’da meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca kişinin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi gönderiyorum. Hayatların trajik kaybının yasını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, bugün gerçekleşen hain saldırıyı kuvvetli şekilde kınamakta ve bu suçu işleyenleri belirlemek ve yargı önüne getirmek için Türk halkının ve Hükümetinin yanında yer almaktadır” denildi.

Haberin Devamı

İran: “Vahşice bir terör cinayeti”
  
İRAN Büyükelçiliği, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydan gelen patlamaların “vahşi bir terör cinayeti” olduğunu bildirdi. İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Asya ve Pasifikten Sorumlu Bakan Yardımcısı Seyed Abbas Araghchi, olayla ilgili olarak, “Sivil insanları hedef alan böyle bir cinayet dünyanın neresinde olursa olsun kınanmaya mahkumdur. Terörizm ile mücadele, tüm ülkelerin ortak gorevidir. Olayda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

 


 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!