ABD kendi geleceğine zarar veriyor

Güncelleme Tarihi:

ABD kendi geleceğine zarar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 13:42

Dünyanın en büyük yatırım fonu Pimco’nun Eşbaşkanı Bill Gross, ABD’nin rekor büyüklükteki bütçe harcamalarının, ücret artışlarına sekte vuracağını ve ülkenin şu anda AAA olan kredi notunun düşmesine neden olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor         

 

Gross aynı zamanda, yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerin borsalarına yönelmelerini önerdi.

 

Gross’un değerlendirmesi, yasa koyucuların önceki Başkan George W. Bush dönemindeki vergi indirimlerini devam ettirmeyi oyladığı ve ekonomi politikaları üzerine tartışmanın sürdüğü bir dönemde geldi.

 

Pimco’nun önemli isimlerinden Gross, şirketin internet sitesinde her ay yayımladığı yazısında, “ABD’li politikacılar ve ülke halkı her geçen gün artmaya devam eden trilyon dolarlık bütçe açığının maliyetinin farkında olması lazım” ifadesini kullandı.

 

Haberin Devamı

Gross, ABD’deki durumu, eşinin kafasını yiyen dişi peygamber devesi böceğiyle kıyasladı ve “Washington’daki liderler, gelecek nesillerin başını yiyor” dedi.

 

Pimco yetkilisi aynı zamanda, ücretlerin enflasyon engeline takılacağını ve doların ABD’li tüketicilerin alım güçlerini olumsuz etkileyeceğini de belirtti.

 

Gross bununla birlikte, ABD’nin uzun vadeli tahvillerinin artık eskisi kadar çekici olmadığını ve bu durumda ülkenin bütçe açığını yönetme konusunda başarısız olabileceğine dikkat çekti.

 

*Bu yazı Dow Jones’ta “Pimco's Gross: US Eating Its Future With Deficit Spending” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!