ABD helikopterlerinden "dost" aydınlatması

Güncelleme Tarihi:

ABD helikopterlerinden dost aydınlatması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 23:18

Haberin Devamı

Türkiye'nin sınır ötesi operasyon tezkeresinin Meclis'e gelmesinin gündemde olduğu son günlerde Irak'ta bulunan ABD ordusuna ait helikopterler, Türk sınırlarında uçuşlarını sıklaştırdı. Bu akşam saat 21.00 sıralarında Türkiye'ye sıfır nokta ve Habur Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Zaho kentinde, 2 ABD helikopteri alçak uçuş yaptı. Halil İbrahim Sınır Kapısı ile Türk sınırı boyunca aydınlatmalarını yakmadan uçuşunu sürdüren helikopterler, Zaho üzerine geldiğinde, ilçede elektrikler kesildi.

Bunun üzerine helikopterler, yerden düzenlenebilecek olası bir saldırıya uğramamak için ‘dost’ anlamına gelen aydınlatma fişeği attı. Helikopteler, daha sona elekrikler gelmeden aydınlatmalarını yakmadan Dohuk tarafındaki uçuşlarını sürdürdü.

Zaho'daki yetkililer, ABD helikopterlerinin kentte elektriklerin kesik olması nedeniyle ‘dost’ olduklarını belli etmek için aydınlatma fişeği attıklarını belirterek, “Son günlede Türkiye'nin sınır ötesi operasyon söylentilerinin artması üzerine ABD helikopterleri de sınır boyundaki uçuşlarını sıklaştırdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!