ABD helikopteri gece boyunca bomladı

Güncelleme Tarihi:

ABD helikopteri gece boyunca bomladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 13:33

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr mahallesinde, dün geceki çatışma sırasında bir Amerikan helikopterinin sabaha kadar bombardımanda bulunduğu ve kurbanlar için tazminat istendiği açıklandı. Sadr semti sakinleri, Amerikan helikopterinin bir eve roket saldırısı düzenlediğini ve bombardımanın tüm gece sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Bağdat'ın Sadr mahallesinde, dün geceki çatışma sırasında bir Amerikan helikopterinin sabaha kadar bombardımanda bulunduğu ve kurbanlar için tazminat istendiği açıklandı. Sadr semti sakinleri, Amerikan helikopterinin bir eve roket saldırısı düzenlediğini ve bombardımanın tüm gece sürdüğünü belirtti. Semt sakinlerinden Abdül Hüseyin Şanof da 20 yaşındaki kızının bombardımanda öldüğünü söyledi. Saldırıda Şanof ile bir kadın ve 2 yaşındaki bir çocuğun yaralandığı kaydedildi.

Amerikan ordusuysa bu operasyonda Ensar El Sünne örgütüyle bağlantılı bir teröristi hedef aldıklarını ve 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Askeri sözcü Tim Keefe, helikopterin binanın çatısındaki bir adamın ateş açması üzerine karşılık verdiğini söyledi, can kaybı olduğuna dair bilgi bulunmadığını belirtti.  Irak güvenlik kaynakları, Sadr'da Amerikan askerleriyle Şii milisleri arasında 2 saat süren çatışmada bir kadının öldüğünü, 5 sivilin yaralandığını bildirmiş, Amerikan ordu sözcüsü ise olayla ilgili soruşturma başlatılacağını açıklamıştı.

TAZMİNAT TALEBİ

Bu arada Radikal Şii lider Mukteda Sadr yanlısı Irak Ulaştırma Bakanı Selam El Maliki, Amerikan saldırısını kınadığını, saldırıda ölen ve yaralananlar için tazminat istediklerini bildirdi. El Maliki, ”Sadr hareketi yandaşlarını zayıflatmayı amaçlayan bu operasyonun provokatif olduğunu” söyledi ve saldırının ülkedeki güvenlik durumunu tehdit ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Şii milletvekili Felah Hasan Şansal da ABD'yi Sadr hareketini yeni bir çatışmaya çekmeye çalışmakla suçladı.

IRAK'TA DİĞER OLAYLAR

Öte yandan Bağdat'ın kuzeyindeki Termiye'de, bugün Amerikan devriyesini hedef alan 2 bombalı saldırı düzenlendi.
Yola yerleştirilen bombaların patlaması sonucu 2 askeri aracın tahrip olduğu olayda can kaybı meydana gelmedi.
Başkent Bağdat'ın doğusunda bulunan Gazaliye mahallesinde de, yine yola yerleştirilen bir bombanın infilakı sonucu 3 Irak askeri öldü.

Bu arada, Kerkük'te, bir petrol tesisine havan topu saldırısı düzenlendi. Günde 150 bin varil petrolü işleyen tesiste yangın çıktığı, ancak can kaybı olmadığı bildirildi. Saldırıyı doğrulayan Petrol Bakanlığı Sözcüsü Assem Cihad, bu tesisin çalışmadığını, daha önceki bir saldırı nedeniyle bir hafta önce faaliyetlerin durduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!