ABD’den Heybeliada çıkarması

Güncelleme Tarihi:

ABD’den Heybeliada çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

ABD Yönetimi, Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusunda Türk Hükümeti nezdinde yürüttüğü görüşmeleri, haftasonu bir aşama daha ileri götürüyor.

Haberin Devamı

Ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşleri’nden Sorumlu Bakan Yardımcısı Phil Gordon, dün başlayan dört günlük kapsamlı Yunanistan gezisinin ardından pazar günü İstanbul’a geçerek Heybeliada Ruhban Okulu’na sembolik bir ziyarette bulunmaya hazırlanıyor.

ABD Yönetimi’nde, Gordon’un Yunanistan ziyaretiyle ilgili hazırlıklar uzun süredir devam ediyordu. Ülkede uygulamaya konulan ekonomik önlem paketinin ana eksenini oluşturcağı gezinin diğer bir ayağında da, Gordon’un Yunan Hükümeti, muhalefet partileri ve ülkedeki düşünce kuruluşları temsilcileriyle dış politikayı içeren kapsamlı görüşmeler yapması planlanıyordu. Gordon, bu nedenle ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Yunanistan ve Türkiye Gezisi” olarak duyurduğu ziyaretinin 4 gününü Yunanistan’a ayırdı. Bir gün de Türkiye için ekledi. Türkiye’de bulunduğu süre içerisinde ise Ankara’ya uğramadan doğrudan İstanbul’a geçmesi ve burada Heybeliada Ruhban Okulu’nu ziyaretinin ardından Üsküdar’da bir iftara katılması öngörüldü.

Haberin Devamı

Gordon’un Heybeliada ziyareti, Türk hükümetine bir mesaj içeriyor. Başkan Obama’nın da 2009’da Türkiye’ye yaptığı ziyarette dile getirdiği Heybeliada Ruhban Okulu’nun yeniden açılması konusuna ABD Yönetimi’nin verdiği önemi vurguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!