ABD basınının “yeni Bonnie ve Clyde” ismini taktığı Doughtery çetesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

ABD basınının “yeni Bonnie ve Clyde” ismini taktığı Doughtery çetesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 11:31

Üç kardeşten oluşan ve 2 Ağustos’tan bu yana polis tarafından aranan Doughtery çetesi, filmlere konu olacak bir kovalamacanın ardından dün sabah Colorado eyaletinde yakalandı.

Haberin Devamı

En son Florida eyaletinde kayıplara karışan üç kardeşin yakalanması için FBI birçok eyalette afiş bastırdı.

 

Floridalı üç kardeşin, cinsel tacizden hüküm giyen 21 yaşındaki Ryan Edward Dougherty, bir gece kulübünde striptiz yapan 29 yaşındaki Lee Grace E. Dougherty ve üvey kardeşleri 26 yaşındaki Dylan Dougherty Stanley olduğu belirtildi. Polis, 2 Ağustos günü Georgia eyaletinde bir banka soyan kardeşlerin, aşırı hız yaptıkları için kendilerini durdurmaya çalışan bir polis aracının lastiklerini vurarak patlattıklarını belirtti.

 

Takibin başlamasından sonra üç kardeşin ne yapacağına dair en ufak fikri bulunmayan polis, ipucu elde edebilmek için kamuoyuna başvurdu. Elde edilen bilgilere göre kardeşlerin annelerine gönderdiği cep telefonu mesajında, “Bir noktada hepimiz ölmeliyiz” dedikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

 

KOVALAMACA KAZAYLA BİTTİ

Doughtery çetesi, Florida eyaletinden bir Subaru Impreza ile kaçmaya başladıktan sonra araçlarının New York eyaletine ait plakasını çalıntı Teksas plakası ile değiştirdi. Colorado’da bir mağazaya girdikleri tespit edilen üç kardeş hemen polis takibine alındı. Kilometrelerce süren takibin ardından Doughtery kardeşlerin aracı Walsenburg yakınlarında yoldan çıktı.

 

Hafif yaralar alan üç kardeş hastanede tedavi edildikten sonra gözaltına alındı. FBI, saatler sonra kardeşlerin Georgia’daki Ceruts Bankasını nasıl soyduklarını gösteren videoyu yayınladı. Görüntülerden, kardeşlerden ikisinin elinde AK-47 tüfeği, diğerindeyse tabanca olduğu anlaşıldı.

 

ABD basınının “yeni Bonnie ve Clyde” ismini taktığı Doughtery çetesi yakalandı

Doughtery çetesi: Dylan Stanley (solda), Lee-Grace Dougherty (ortada) ve Ryan Dougherty (sağda).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!