Abbott Türkiye’den Japonya'ya transfer

Güncelleme Tarihi:

Abbott Türkiye’den Japonyaya transfer
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2002 15:37

Emin Fadıllıoğlu, altı yıl içinde Abbott Laboratuvarları'nda neredeyse her yıl değişik bir görevde bulundu. Son olarak Abbott Japonya'ya transfer oldu. Tıp okuyan ancak doktorluk yapmak yerine yöneticiliği tercih eden Fadıllıoğlu, Abbott Japonya'da şeker ölçüm cihazlarından sorumlu ticari müdür olarak görev yapacak.

Abbott Laboratuvarları ilaç bölümü direktörü Emin Fadıllıoğlu, yurtdışına transfer olan sağlık sektörü yöneticileri kervanına katıldı.

Abbott'un ilaç bölümünün kuruluş tarihi olan 1995'ten bir yıl sonra bu şirkette çalışmaya başladı. Altı yıl süresince Abbott'ta altı değişik görevde bulundu. Tıp okumasına karşın sağlık sektöründe yöneticilik yapmayı seçen Fadıllıoğlu, Abbott Japonya'ya transfer olma başarısını gösterdi.

Haziran ayı itibariyle yeni görevine başladı. Abbott Japonya'da Asya ve Pasifik Bölgesi'nde Medisence şeker ölçüm cihazlarınından sorumlu ticari müdür olarak görev yapıyor. Fadıllıoğlu, Abbott Laboratuvarları ilaç bölümünden yurtdışına giden ikinci yönetici oldu.

Japonya'da çalışmak aslında aklından bile geçmemiş. Buna rağmen teklifi çok fazla düşünmeden kabul etmiş. İş teklifinde Abbott Türkiye'de dört yıl önce görev alan ve şu anda Abbott Laboratuvarları'nın Japonya branşında çalışan teşhis bölümü müdürünün katkısı olmuş.

Birçok iş insanının Avrupa ya da Amerika'da çalışmayı tercih ettiği günümüzde o, kendi deyimiyle 'bilinmeyeni' seçmiş. Fadıllıoğlu, bu görevle çalışma sahasını da değiştirmiş. Türkiye'de pediatri ve ilaçtan sorumluyken Japonya'da Medisence şeker ölçüm cihazlarından sorumlu ticari müdür olarak görev yapacak.

1968 doğumlu olan Fadıllıoğlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu. Marmara Üniversitesi'nde işletme master'ı yapmış. Abbott'a 1996 yılında pazarlama bölümünde asistan olarak başlamış. Daha sonra sırasıyla ürolojiden sorumlu ürün müdürlüğü, antiseptiklerden sorumlu ürün müdürlüğü, Batı Anadolu satış müdürlüğü, ilaç grubu bölüm müdürlüğü ve son olarak da ilaç grubu bölüm direktörlüğü görevlerinde bulunmuş.

İŞ ANLAYIŞI DEĞİŞMİYOR

Fadıllıoğlu, Japonya'yı bir zorluk değil, heyecan olarak gördüğünü söylüyor:

‘‘Japonya'dan teklif gelmesi çok ilginç göründü bana. Ailemle beraber bilinmeyene doğru gidiyoruz. İlk defa yurtdışında çalışmış olacağım. Görev alanım da değişiyor. Türkiye'de sağlık sektöründe öğrendiklerimin işime çok yarayacağını düşünüyorum. Zaten Türkiye gibi kaliteli sağlık endüstrisinin bulunduğu bir ülkede elde ettiğim birikimler dolayısıyla bu iş teklifini aldım.’’

Yeni görevinde de Türkiye'de neler yaptıysa ve işin dinamikleri neyi gerektirirse onu yapacağını dile getiriyor. Yabancı ülkede, farklı kültürlerle ve iş dinamikleriyle çalışmanın kendisine yeni bir bakış açısı getireceğini belirtiyor. Kültür açısından bakıldığında Japon ve Türk kültürleri arasında benzerlikler olduğunu kaydediyor:

‘‘Global anlamda iş her açıdan aynı. İnsanların şekilleri kıyafetleri değişiyor ama işin akışı değişmiyor. Şirketlerin belli işleyiş tarzları var. Abbott'un iş yapış tarzı her yerde aynı.‘‘

Tıp okumasına karşın her zaman yönetici olarak çalışmak istemiş. Mezun olduktan sonra Tıpta Uzmanlık Sınavı'na girmemiş. Zorunlu hizmeti ve askerliğini tamamladıktan sonra 1996'da Abbott'ta çalışmaya başlamış. Sağlık sektöründe yöneticilik yapmayı hayal etmiş. Abbott Türkiye'de altı yılda çeşitli kademelerde çalışmış. Son görevinde 270 kişi kendisine bağlı olarak çalışıyormuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!