AB uzmanları için yürütmeyi durdurma

Güncelleme Tarihi:

AB uzmanları için yürütmeyi durdurma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2010 00:00

İçinde Ermeni kökenli bir Türk vatandaşının da devlet memuru olarak yer aldığı, Türkiye’yi AB’ye taşıyacak 42 uzman alımı ile ilgili sınav kararı, mahkemeye takıldı. Sınavın sadece bir kez yapılabileceği şartından dolayı bu karar uzman alımını önemli ölçüde zora soktu.

Haberin Devamı

Tarihte ilkti

Devlet Bakanı Egemen Bağış’a bağlı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), geçen sonbaharda yazılı ve sözlü sınav sonucunda 42 ismi AB uzmanlığı için işe almıştı. Sınavları geçerek 42 kişi içine giren Leo Süren Halepli de, Ermeni kökenli bir Türk vatandaşının devlet memuru olarak işe başlaması anlamında tarihte bir ilk olmuştu.

Ancak, sonrasında sürece yazılı sınavı kazanamayan bir aday, ABGS’nin sınavı ilgili kanunlar uyarınca yapmadığı, adayların yeterli koşulları sağlamadan kabul edildiği, sınav ilanının yönetmeliğe uygun olmadığı gerekçesi ile dava açtı. Ankara 1.Bölge İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Bunun üzerine, daha önce uzmanlığa kabul edilecekleri bildirilen isimlere ise ‘askıda oldukları’ haberi gönderildi.

İşte gerekçeler

Haberin Devamı

Mahkeme kararında, ABGS’nin 4 yıl AB ile ilgili çalışma şartında sadece beyanı yeterli kabul etmesi, tez ve benzeri çalışmaları aramaması, detaylı belge istememesi, SSK kayıtlarına bakılmaması, yazılı sınavda sorulardan birinin yabancı dilde sorulması dahil bazı gerekçeler gösterdi. ABGS, yürütmeyi durdurma kararına itiraz için bir üst bölge mahkemesine başvuracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!