AB toplantısının gündemi İspanya olacak

Güncelleme Tarihi:

AB toplantısının gündemi İspanya olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 12:08

Avrupa Birliği (AB) liderlerinin, bugünkü zirvede zor günler geçiren ekonomilerin düzeltilmesi ve bütçe kurallarının daha sıkı hale getirilmesine odaklanacak olmasına rağmen İspanya’nın gündemde damga vurması bekleniyor.

Haberin Devamı

İspanya’da patlayan konut balonundan dolayı bankaların zarar etmesi bu hafta finans piyasalarını karıştırmış ve ülkenin dışarıdan finansal yardım alacağı yönündeki dedikodular, Madrid’in borçlanma maliyetini rekor seviyeye taşımıştı.   

 

Yetkililer, AB liderlerinin kıtayı etkisi altına alan borç krizine yönelik uzun vadeli çözüm önerilerini değerlendirecek ve üye ülkeleri AB’nin borç ve bütçe açığı sınırlamalarına uymalarını sağlamak adına daha sıkı yaptırımlar üzerine tartışacak.  

   

Liderlerin aynı zamanda Avrupa genelindeki ekonomileri daha rekabetçi hale getirmek için 10 yıllık hedefler belirleyeceği de belirtiliyor.  

 

Haberin Devamı

OLASI BİR PAKETİN MALİYETİ 300 MİLYAR DOLAR

Avusturya Maliye Bakanı Joseph Proell, “Toplantının temel konusu İspanya olmayacak” derken, birçok lider de Yunanistan’ı kurtarmak adına düzenlenen bir dizi kriz toplantısından sonra, “normal” bir toplantı istediklerini belirtti. 

 

Brüksel merkezli düşünce kuruluşu Avrupa Politikaları Çalışma Merkezi’nin ekonomistlerinden Daniel Gros ise İspanya için bazı kurtarma planlarının kaçınılmaz olduğu ve ülkenin özel sektör borcunu ve yükümlülüklerini karşılamanın bedelinin 300 milyar euro olacağını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!