AB için fahri elçi

Güncelleme Tarihi:

AB için fahri elçi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

CHP Lideri Deniz Baykal, AB için Avrupalı sosyal demokrat başkanlarla görüşüp, destek isteyecek. Başbakan Yılmaz'ın ''Özel uçağım ve her türlü olanağım emrinizde'' diyerek bu konuda ricada bulunmasını memnuniyetle karşıladığını belirten Baykal, ''Özel uçağa gerek yok. Gereken teması yaparız'' dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, CHP Lideri Deniz Baykal'dan Aralık ayında Lüksemburg'da yapılacak AB Genişleme Zirvesi öncesi, Avrupalı sosyal demokratlarla görüşerek, Türkiye için destek istemesini rica etti.

Almanya ziyaretinde Helmut Kohl'den destek alan Yılmaz, şimdi de Avrupalı etkin siyasetçilerin desteğini aramaya başladı. Baykal'ın İngiltere ve Fransa'nın sosyal demokrat başbakanları ile görüşmesini isteyen Yılmaz, ''Özel uçağım ve her türlü olanağım emrinizde. Sayın Bülent Ecevit de İskandinav ülkeleriyle temas yapacak'' dedi.

Yılmaz'ın bu talebini memnuniyetle karşıladığını bildiren Baykal, bu temaslar için özel uçağa gerek olmadığını belirterek, ''Biz zaten AB için Avrupalı sosyal demokrat ve sosyalistlerle sürekli temas halindeyiz. Şimdi Lüksemburg toplantısı öncesi bir kez daha temas yaparız'' diye konuştu.

Yılmaz, Baykal'dan emeklilik yaşını kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 yaşa çıkaran tasarıya destek vermesini de istedi. Baykal ise CHP'nin bu konuda farklı düşündüğünü belirterek, destek veremeyeceklerini belirtti. Yılmaz ve Baykal'ın görüşmesinde GSM lisanslarının özelleştirilmesi de gündeme geldi. Baykal, Turkcell'in ucuza satıldığını belirterek, ''Bana gelen bilgilere göre Turkcell'e 800 milyon dolar veren alıcı vardı. Ama siz 500 milyon dolara başkasına sattınız. Niye böyle oldu?'' dedi. Yılmaz da, 800 milyon dolar teklif öneren Uzan Grubu'nun ödemeyi peşin değil, taksitle yapma önerisinde bulunduğunu belirterek, ''Biz paranın hemen gelmesini istiyorduk. O nedenle 500 milyon dolara sattık'' diye konuştu. Bunun üzerine Baykal'ın da, ''Burada 300 milyon dolardan vazgeçiyorsunuz, ama 60 trilyon lira için binlerce çiftçiyi perişan etmek pahasına Ziraat Bankası'nın çiftçilere verdiği kredi faizini yükseltiyorsunuz'' diye sitem ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!