AB’den Diyanet’e maaşlı imam sorusu

Güncelleme Tarihi:

AB’den Diyanet’e maaşlı imam sorusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 00:00

Avrupa Birliği (AB) ile yürütülen müzakere sürecinde geçtiğimiz hafta Brüksel’e giden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez, "Laik olduğunu iddia eden bir ülke bu kadar din adamına neden maaş veriyor ve Aleviliğin tanımını yapar mısınız?" sorularıyla karşılaştı.

Görmez sorulara, "Belçika, kiliselerde görev yapan din adamlarına nasıl maaş ödüyor. Almanya, kilise vergisi adı altında topladığı paraları bu alana aktarıyor. Danimarka’da da bir Din Bakanlığı varsa. Tüm bunlar nasıl oluyorsa biz de o şekilde din adamlarına maaş ödüyoruz" cevaplarını verdi.

Görmez, Alevilikle ilgili soruyu ise "Aleviliği, Alevi vatandaşlarımızın tarif etmesi gerekir. Hiçbir kurum Aleviliği tarif etmek için çaba göstermemeli" cevabını verdi. Görmez, Alevilerin iki konuda rahatsız olduklarını vurgulayarak, "Avrupalılar tarafından Türkiye’nin azınlıkları arasında sayılmayı ve İslam dışı nitelendirilmeyi doğru bulmuyorlar" şeklinde cevapladı. Mehmet Görmez, görüşmelerin bütünüyle ilgili olarak "Muhataplarımızın tepkileri müspetti. Sanırım Diyanet açısından AB sürecinde bir sorun kalmadı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!