Aaa İstanbul görülmez mi

Güncelleme Tarihi:

Aaa İstanbul görülmez mi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan, film çekimleri için Türkiye’de bulunan Oscar’lı sanatçı Nicolas Cage’le sohbeti sırasında yönetmen amcası Francis Ford Coppola’yı sorarak şaşırttı.

Daha sonra Erdoğan “İstanbul’u gördünüz mü?” diye sordu. Cage’in “Hayır” yanıtı üzerine bu kez de Erdoğan şaşırarak, “Aaa İstanbul görülmez mi?” tepkisini verdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Denizli’de görüştüğü Oscar ödüllü Nicolas Cage’in İstanbul’u görmediğini öğrenince, “Aaa İstanbul görülmez mi” tepkisini verdi. Yarım saati aşkın görüşmede Erdoğan, Cage’e “Coppola (‘Baba’ filmlerinin de yönetmeni olan Francis Ford Coppola) nasıl?” diye sordu. Bu kez şaşıran Cage oldu ve “Aaa tanışıyor musunuz” diye sordu. Erdoğan, “Hayır tanışmadık. Ama filmlerini ve amcanız olduğunu biliyorum” dedi. Cage, amcası ile yakın zamanda görüşmediğini belirtirken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay araya girerek, “Ben kendisi ile tanıştım. Geçen yıl Ankara’ya geldiğinde görüştük, sohbet ettik” dedi.

‘Çok haklısınız’

Görüşmede Cage, Türkiye’yi şimdiye kadar görmediği için üzüldüğünü belirterek, başkaca görülmesi gereken yerler olduğunu söyledi; Mardin ve Antalya’yı sıraladı. Bunun üzerine Erdoğan, “İstanbul’u gördünüz mü?” diye sordu. “Hayır” yanıtı alınca da, “Aaa İstanbul görülmez mi?” tepkisini verdi. Cage, Erdoğan’ın bu sözlerini “Çok haklısınız” diye karşıladı. Yönetmen Brian Taylor da, görüşme sırasında Erdoğan’a, Hayalet Sürücü 2 filminin yaklaşık yarım saatinin Türkiye’de çekilen sahnelerden oluşacağını belirterek, “Filmin, Türkiye’nin tanıtımına faydası olacak. Bize Kültür Bakanlığı ve Sinema Eserleri Genel Müdürlüğü çok destek verdi. Çok da iyi oldu. Sinemanın desteklenmesi gerekir” diye konuştu. Erdoğan da, “Epey düzenleme yaptık; ama başka şeyler de gerekirse yeni dönemde onları da yaparız” dedi. Bakan Günay da yeniden devreye girerek, “Yabancı sinema şirketlerini, yatırımlarının yüzde 20’si oranında teşvik edeceğiz” bilgisini verdi. Taylor, duyduklarından memnun kaldığını aktararak şöyle devam etti: “Bu önlemler sinema alanında Türkiye’yi çok çekici yapar, başkaca sinemacılar da gelir. Bakın, Avrupa’da bazı ülkeler teşviklerle uluslararası sinemanın büyük ilgisini çekti. Türkiye de bunu yaparsa daha fazla ilgi görür.”

Hediye kitap

Günay, konuklarına, fotoğraf sanatçısı Sıtkı Fırat’ın, “Türkiye’den Renkler ve Şaheserler” adlı kitabının İngilizce baskılarını hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!