9. yıl

Güncelleme Tarihi:

9. yıl
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 20:53

UĞRADIĞI silahlı saldırı sonucu Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesi önünde 19 Ocak 2007’de öldürülen Hrant Dink, arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

Haberin Devamı

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde düzenlenen anma törenine Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Diyarbakır’da öldürülen Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, kızı Nazenin Elçi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, milletvekilleri Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Gamze İlgezdi, Selina Doğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili İdris Baluken, Garo Paylan, DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Başkanı Lami Özgen, sivil toplum örgütleri ve Hrant Dink’in arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 1000 kişi katıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da Instagram hesabından Hrant Dink’in mezarını ziyaretinde çekilen fotoğraf paylaştı.
TBMM’de HDP’nin Dink cinayetinde rol alan derin ilişkilerin üzerine gidilmesi ve adaletin yerine getirilmesinin araştırılması önergesi görüşüldü. AK Partili Aydın Ünal, “Dink cinayetinin arkasında Fethullah Gülen Terör Örgütü’nün yer aldığı açıktır. Fethullah Gülen Terör Örgütü, Ergenekon gibi operasyonları başlatabilmek için bu cinayeti işlemiştir” dedi. Görüşmelerin ardından HDP’nin grup önerisi kabul edilmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!