9 yaşındaki Ebru’nun parmakları büyüyor

Güncelleme Tarihi:

9 yaşındaki Ebru’nun parmakları büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2006 11:44

AĞRI'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Hacıhalit Köyü’nde oturan 31 yaşındaki Mehmet Yeşil’in 7 çocuğundan biri olan 9 yaşındaki Ebru’nun parmakları aşırı büyüyor.

Köydeki ilköğretim okulunun üçüncü sınıf öğrencisi olan Ebru Yeşil’in parmaklarından ikisi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi, plastik cerrahi servisinde ameliyat edildi. Sağ elindeki iki parmağı kısaltılan Ebru Yeşil’in daha sonra sol elindeki orta ve işaret parmakları kesilecek.

Arkadaşlarının alay etmesinden sıkıldığını belirten Ebru Yeşil, “Kalem bile tutamıyordum. Tek hayalim okumak. Şimdi daha iyi yazı yazabileceğime inanıyorum. Köydeki tüm çocuklar parmaklarımla alay ediyordu. Bu yüzden evden dışarı bile çıkmak istemiyordum” dedi.

Çocuklarından sadece Ebru'da böyle bir hastalığın çıktığını belirten baba Mehmet Yeşil “Ebru, büyüdükçe parmakları da büyümeye başladı. Endişeye kapıldık. Doktorlar makrodaktili ‘parmakların aşırı büyük olması’ teşhisi koydular. İnşallan kızımın sorunu kısa sürede giderilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!