9 PJAK’lıyı öldüren İran 5’ine de idam cezası verdi

Güncelleme Tarihi:

9 PJAK’lıyı öldüren İran 5’ine de idam cezası verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2010 00:00

İran güvenlik güçleri, bir istihbaratı değerlendirerek Kirmanşah, Daholo, Bane, Merivan ve Piranşehir kentlerinde terör örgütü PKK/PJAK’a yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlar sonucu, aralarında “Çiya” kod adlı Bahman Murtezai isimli örgüt sorumlusunun da bulunduğu Muhsime Tekin, Necdet Balık, Hikmet Güler, Şahin Dalaho, Hekim Tetvan, Zozan Kobani, Nütelda Sert ve Hoşmer Sine isimli teröristler ölü ele geçirildi. Olayda çok sayıda silah, patlayıcı ve örgütsel doküman elde edildi. Bu arada, operasyonlarda sağ olarak yakalanan Aziz Nihemetzade, Hebubullah Gülperi Pur, Kadir Nihemetzade, Hüseyin Hizri ve Muhammed Hevami adlı terör örgütü mensupları idam cezasına çarptırıldı. Geçen hafta PKK/PJAK örgütüne mensup Şirin Alemuli, Ferzad Kemanger, Ali Haydaryan, Ferhad Vakiti ve Mehdi Eslamyan, Tahran’daki Evin Cezaevi’nde idam edilmişlerdi.
Kandil’i de bombaladılar
Bu arada, İran ordusunun Kandil’deki terör örgütü kamplarını bombaladığı bildirildi. Gün boyu süren bombardıman sonucu çok sayıda teröristin öldüğü ve yaralanan terör örgütü mensuplarının kamplardan götürüldüğü ifade edildi. Bu arada Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nden Kuzey Irak topraklarına doğru top atışları yapıldı. Darsinki Tepesi’ndeki birliklerden açılan ateşle PKK’lı teröristlerin yuvalandığı Metina ve Zap kampları dövüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!