9 kişilik antika halı hırsızlık şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

9 kişilik antika halı hırsızlık şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2006 10:56

Konya İl Jandarma Komutanlığının yaklaşık 1.5 yıldır yürüttüğü çalışmalar kapsamında birçok ildeki camilerden tarihi eser niteliğindeki antika halı ve kilimleri çalarak, yurt dışına sattıkları öne sürülen 9 kişi yakalandı.

Konya merkez ile bağlı ilçe, belde ve köylerdeki camilerde bulunan antika halı ve kilimlerin çalınması üzerine harekete geçen jandarma, yaklaşık 1.5 yıl süren çalışmasını tamamladı.

Konya, Niğde, Bursa, Isparta ve Aksaray'daki camilerden tarihi eser niteliğindeki antika halı ve kilimleri çaldıkları ve yurt dışına sattıkları ileri sürülen M.G, M.R.Ç, N.C, M.K, M.I, N.Ö, İ.S, M.G. ve M.H'yi yakalayarak gözaltına alan Jandarma, bu kişilerle birlikte 30 tarihi halı ve kilimi ele geçirdi.

Bu kişilerin çaldıkları halı ve kilimleri İstanbul üzerinden yurt dışına çıkardıkları ya da ülkeye gelen yabancılara yüksek fiyattan sattıkları iddia edildi.

Yetkililer, 1.5 yıldır şebekeye yönelik yapılan çalışmalarda 12 kişinin değişik tarihlerde tutuklandığını, son 9 kişinin yakalanmasıyla şebekenin tamamen çökertildiğini bildirdiler.

Gözaltına alınan 9 kişi, jandarmadaki sorgularının ardından Konya Adliyesine sevk edildi.

Zanlılarla birlikte ele geçirilen 30 antika halı ve kilim çuvallar içinde Adliyeye getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!