9’da 9 hata

Güncelleme Tarihi:

9’da 9 hata
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2011 00:00

Aralık 2010’da TUS’a giren doktor Mustafa Aydınol, 9 soruya itiraz etti. İtirazıyla 4 soru iptal edildi. Aydınol’un diğer 5 soru için açtığı davada da mahkeme “Sorular hatalı, ÖSYM iptal etmeli” dedi.

Haberin Devamı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2010’da mezun olduktan sonra pratisyen hekim olarak göreve başlayan Mustafa Aydınol (25), 12 Aralık 2010’da Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girdi ancak kazanamadı. Aydınol, bazı soruların hatalı olduğu düşüncesiyle durumu sınava giren doktor arkadaşlarıyla paylaştı. Doktorlar, sınavda sorulan 9 sorunun hatalı olduğu iddiasıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) itirazda bulundu.  ÖSYM, 9 sorundan 4’ünün hatalı olduğuna karar vererek, bu soruları iptal etti. İşin peşini bırakmayan Aydınol, 5 sorunun daha hatalı olduğunu savunup ÖSYM’ye başvurdu. ÖSYM başvuruyu reddedince, Aydınol Ankara 15’inci İdare Mahkemesi’ne kararın iptali için dava açtı. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda, söz konusu sorularla ilgili doğru cevap seçeneği bulunmadığı, verilen bütün seçeneklerin olağan olduğu belirtildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, ÖSYM’nin işleminin iptaline karar verdi. ÖSYM yerel mahkemenin kararını temyiz etti.

ÖSYS kılavuzu yayımlandı

ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu dün, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular 3 Ocak Salı günü başlayacak. Kılavuzun ayrıca dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Adaylar 2012-ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna www.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Van’da öğretime devam edilemediği için diğer ortaöğretim kurumlarına nakledilen ve 2012-ÖSYS’ye başvurmak isteyen öğrenciler ise bulundukları okullardan başvurularını yapabilecekler. ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!