85 hindi ve tavuğu telef etti

Güncelleme Tarihi:

85 hindi ve tavuğu telef etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2010 12:46

VAN’ın Muradiye İlçesi’nde Emin Durmaz’a ait kümese giren bir hayvan, hindi ve tavukları boğazlayarak telef etti. Cinsi belirlenemeyen hayvanın 85 hindi ve tavuğunu telef ettiğini elinde 15 hindi ve tavuğunun kaldığını söyleyen Durmaz, ne yapacağını şaşırdı.

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan Emin Durmaz, son bir hafta içinde özellikle sabaha karşı cinsi belirlenemeyen bir hayvanın tavuk ve hindi beslediği kümese girerek hayvanlarını telef ettiğini söyledi. Bugün saat 03.00 sıralarında tavuk ve hindilerinin bağırması üzerine kümese giden Durmaz, yine kavuk ve hindilerinin boğazlanmış olduğunu gördü. Çaresiz kalan Durmaz, elinde 100 hindi ve tavuktan sadece 15 tane kaldığını söyledi. Çocuklarının gece korkudan dışarı çıkamadığını kaydeden Durmaz, şöyle konuştu:
“Cinsini belirleyemediğimiz bir hayvan 3'üncü kez dir kümese girerek hindi ve tavuklarımıza zarar veriyor. Sadece hayvanların boğazlarını sıkarak kanlarını emiyor. Bu kez ise daha fazla zarar verdi. Bazılarını da yaralayıp bırakmış. Yaralı olanları da kesip, bulaşıcı hastalık olur endişesi ile toprağa gömdük. Bu kümes hayvanlarını bu şekilde gören küçük çocuklarım korkudan evin dışına çıkamıyor. Kümesin her tarafını kapatmamıza rağmen yine de içeri girip zarar veriyor, Ne yapacağımızı şaşırdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!