80 yaşındaki hastadan organ nakli

Güncelleme Tarihi:

80 yaşındaki hastadan organ nakli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 11:00

Karaman'da beyin kanaması geçiren 80 yaşındaki Ahmet Bülbül'den Konya'da alınan böbrekler İstanbul'a, karaciğer ise Malatya'ya gönderildi.

Haberin Devamı

Konya Numune Hastanesi Yoğun Bakımlar Sorumlusu Uzman Dr. Ayhan Onur, bugün, hastanelerinde yapılan 10'uncu organ bağışını gerçekleştirdiklerini, operasyonun yaklaşık 20 saat sürdüğünü söyledi.
Organları alınan Ahmet Bülbül'ün 80 yaşında olduğunu, bunun organ nakli için oldukça ileri bir yaş olduğunu ifade eden Onur, “Türkiye'de daha yaşlılardan da organ nakli yapıldı, ancak bizim, Konya'da şu ana kadar böbrek nakli yaptığımız en yaşlı hasta kendisiydi” dedi.

Hastanın önceki gün beyin kanaması nedeniyle Karaman'dan Konya Numune Hastanesine getirildiğini dile getiren Uzman Dr. Onur, Ahmet Bülbül'ün bir gün sonra beyin ölümünün gerçekleştiğini, daha sonra organ nakli için ailesiyle görüştüklerini belirtti.

Ailenin bu talebi anlayışla karşıladığını ifade eden Onur, şunları kaydetti:
“Aileyi tebrik ediyorum. Çünkü babalarını kaybeden 5 kardeş, en acılı zamanlarında hiç tanımadıkları insanlara can vermek için canla başla koşturdular. Ailenin bu davranışı karşısında çok gururlandık, çok duygulandık. Övünülesi bir iş yaptılar. Umarız halkımızın kalan kısmı da Bülbül ailesi kadar anlayışlı olur. Böylece ülkemizde organ bekleyen, ölüme mahkum 48 bin hastayı kurtarmak için son umudumuzu da kaybetmeyiz.”
Bugün gerçekleştirilen bu organ nakliyle üç kişiyi kurtarmış olduklarını dile getiren Ayhan Onur, hasta çok yaşlı olduğu için kornealarını alamadıklarını, karaciğeri ve iki böbreğini aldıklarını, böbrekleri hastalara nakledilmek üzere uçakla İstanbul'a, karaciğeri de kara yoluyla Malatya İnönü Üniversitesine gönderdiklerini ifade etti.
Onur, Konya Numune Hastanesinde yapılan operasyonu Malatya İnönü Üniversitesinin ekibiyle birlikte gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!