8 yıllık eğitim 28 Şubat ürünü

Güncelleme Tarihi:

8 yıllık eğitim 28 Şubat ürünü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 00:00

Dinçer, “Dönemin doğası gereği 8 yıllık eğitimin kesintisiz olması yönündeki görüşler konjonktürel olarak ağırlık kazanmış ve bu konudaki karşıt görüşler dikkate alınmamıştır. Süreç, tüm meslek liselerini olumsuz etkilemiştir” ifadelerini kullandı. TBMM Milli Eğitim Komisyonu’na YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katıldı. Önerinin ele alınacağı küçük salonda yer kalmaması nedeniyle toplantı KİT Komisyonu’na alındı. CHP’li Rıza Türmen, eğitimi kademeli hale getiren yasa önerisinin MİT düzenlemesinden daha önemli olduğunu belirterek, “Böyle dayatmacı zihniyet çok büyük yanlıştır. Bu sevdadan vazgeçilsin. İktidar kendi ideolojisine uygun olarak bir nesil yetiştirmek istiyor. Bu konuda eğitimciler ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmalıdır” diyenek teklifin geri çekilmesini talep etti. CHP’li Akif Hamzaçebi de yasa teklifinin kız öğrenciler için“Haydi kızlar eve”, erkek öğrenciler için de “Haydi çocuklar tamir-haneye” kampanyası anlamına geldiğini savundu.

4+4+4 teklifi alt komisyona

Tartışma uzayınca AK Parti yönetimi 4+4+4 teklifini TBMM Alt Komisyonu’na gönderdi. İlk toplantısını 28 Şubat 1997 sürecinin yıldönümünde 28 Şubat’ta yapacak alt komisyonun, çalışmayı 10 günde tamamlaması öngörülüyor.

Sezen Aksu’ya çağrı

CHP’li Aytun Çıray, “Kardelenler kopa-rılmak isteniyor, baba beni okula gönder çığlığı kesiliyor. Sezen Aksu, şimdi şarkı söyleme zamanı” dedi. Binnaz Toprak, zorunlu eğitimin 4 yıla indirildiğini savundu. MHP’li Özcan Yeniçeri “Milli eğitimi maymuna çevirmeyin” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!