8. Uluslararası Kısa Film-Video yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

8. Uluslararası Kısa Film-Video yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2002 22:03

39. Antalya Altın Portakal Film Festivali bünyesinde düzenlenen 8. Uluslararası Kısa Film-Video yarışmasının sonuçları açıklandı. Bu yıl ilk kez çift jüriyle gerçekleştirilen yarışmaya 134 film katıldı. İlk elemelerden sonra 29 film Büyük Jüri tarafından değerlendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Başkanı Bekir Kumbul, jüri üyeleri Erkut Onart, Dirk Schafer, Taha Feyizli, Andreas Treske ve Patrick Hanish ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, jürinin yarışmaya katılan 29 filmi dört ayrı kategoride değerlendirdiğini bildirdi.

Kumbul'un verdiği bilgiye göre, "Dramatik" dalında, "After Rain" filmi ile Macaristanlı yönetmen Peter Meszaros, "Canlandırma" dalında "Dünyanın Kapıları" adlı filmin yönetmeni Uğur Erbaş, "Deneysel" dalda "Safari" filminin yönetmenleri Robert Dolcz ve Baglarka Dolcz, "Belgesel" dalında ise "Dışarıda Olmak" filminin yönetmenleri Armağan Pekkaya ve Orhan Eskiköy En İyi Yönetmen Ödülü aldılar. "Dalgalar" filminin yönetmeni Belmin Söylemez de Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Bu yıl ilk kez, Kısa Film-Video Yarışması'nda halk jürisinin de yaptığı değerlendirmede ödül alan film ve yönetmenleri ise şöyle:

"Dramatik" dalında, yarışmaya Yugoslavya adına katılan "Demiryolu Temizlikçisi" adlı filmin yönetmeni Vladimir Barisavljeviç. "Belgesel" dalında, "Macahel" adlı filmin yönetmeni Kemal Öner. "Canlandırma" dalında "Dünyanın Kapıları" adlı filmin yönetmeni Uğur Erbaş. "Deneysel" dalında "Esperanto" adlı filmin yönetmeni Cem Yardımcı. Jüri Özel Ödülü'nü ise "Belgesel" dalında yarışan "Kentin Gözleri" adlı eser kazandı.

8. Uluslararası Kısa Film-Video yarışmasında ödül alanların ödülleri, 39. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin gala gecesindeverilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!