8 PKK’lı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

8 PKK’lı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 00:23

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son günlerde Tunceli, Şırnak ve Hatay kırsal alanında yaptığı operasyonlarda 8 terörist öldürüldü.

Bu teröristlerin Nujiyan kod adlı İbrahim Medrani (35), Felat kod adlı Mahir Yılmaz (31), Şervan kod adlı Rıdvan Peker (29), Çeleng kod adlı Naif Öner (26), Adar kod adlı Şirin Kakuzade (22), Kendal kod adlı Taner Elçi (21), Devran kod adlı Süleyman Kobadi (20) ve Sipan kod adlı Serbaz Muradi (20) olduğu açıklandı. PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki örgüt kamplarından kaçmayı başaran Dilhat kod adlı B.N. (23), Devran kod adlı K.P. (20) ve Süvar kod adlı Ş.F. (19) güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu yılın ilk 5 ayında 32 terörist öldürüldü, 45’i sağ ele geçirildi. PKK’dan kaçarak teslim olanların sayısı ise 65’e ulaştı.

Bu arada Türkiye’nin Kuzey Irak sınırında bulunan Hakkari Çukurca İlçesi’nde operasyonlar devam ederken, askeri birliklerin konuşlu bulunduğu Hakan Tepe ile Darsinki tepelerinden de dün Kuzey Irak yönüne doğru top atışları yapıldı. Top atışlarının, sınıra yakın olan PKK’nın Zap ve Metina kaplarına doğru yapıldığı belirtildi. Hakkâri’nin Çukurca İlçesi dağlık arazi kesiminde ise, güvenlik güçlerine açılan ateşte bir uzman çavuş hafif yaralandı.

Yolunu kesip tehdit ettiler

PKK’lı teröristler Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde Eğripınar Jandarma Karakolu’na ekmek taşıyan Mutlu Kaya yönetimindeki kamyoneti durdurdu. Kaya’yı, “Bir daha karakola ekmek ve malzeme götürmeyeceksin” diye tehdit eden teröristler, aracı ateşe verip kaçtılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!