73 yaşındaki İbrahim’e ödül

Güncelleme Tarihi:

73 yaşındaki İbrahim’e ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

Latin Grammy Ödülleri önceki gece düzenlenen bir törenle sahiplerine ulaştı. Sunuculuğunu sinema dünyasının ünlü çifti Antonio Banderas ile Melanie Griffith'in yaptığı ödül töreni oldukça renkli geçti. Törenin en ilginç olayı ise ‘‘en iyi çıkış yapan sanatçı’’ ödülünün 73 yaşındaki Kübalı İbrahim Ferrer'e verilmesiydi.

Ödül törenine katılmayan 73 yaşındaki İbrahim Ferrer, bu yıl Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin açılışını yapan Buena Vista Social Club'ın solistiydi ve İstanbul'da muhteşem bir konser vermişti.

Şubat ayında düzenlenen geleneksel Grammy ödüllerinde 8 ödül birden alan Carlos Santana, Latin Grammy ödüllerinin de yıldızı oldu. Santana, Meksikalı Mana ile düet yaptığı ‘‘Corazon Espinado’’ ile yılın en iyi kaydı ve rock enstrüman dallarında, ‘‘El Farol’’ ile de pop enstrüman dalında toplam üç ödül sahibi oldu. Gecenin diğer yıldızları ise Shakira ve Luis Miguel'di. Kolombiyalı şarkıcı Shakira, en iyi kadın pop şarkıcı ve rock vokal dallarında toplam iki ödül sahibi oldu. Luis Miguel ise en iyi erkek pop şarkıcı ve ‘‘Amarte Es Un Placer’’ albümüyle de yılın albümü ve en iyi pop albüm ödüllerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!