71 gün göbek atmadık anlık bir kutlamaydı

Güncelleme Tarihi:

71 gün göbek atmadık anlık bir kutlamaydı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 01:20

Lübnan’da kaçırılmalarından 71 gün sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca, önce Lübnan, ardından Türk TV’lerinde yayınlanan kutlama görüntülerinin çarpıtıldığını söyledi.

Haberin Devamı

KAPTAN pilot Murat Akpınar ve yardımcısı Murat Ağca, beraberlerinde Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Gürcan Mantı ile birlikte dün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilere son kez konuştuklarını, bundan sonra normal yaşamlarına dönmek istediklerini vurgulayan Ağca şunları söyledi:
* Lübnanlıların Türkiye’ye getirildiği ve bizim de ertesi gün Türkiye’ye götürüleceğimiz haberi gelmeye başlamıştı. Kaldığımız ev bir anda karnaval yerine döndü.”

AĞCA: VİCDANSIZLIK MANİDAR

Görüntülerdeki Arapça konuşmaların tercümesini yaparsanız şunu duyacaksınız: ‘Türk pilotların serbest bırakılma haberlerini alma andaki sevinç görüntüleri.’ Bu görüntüleri ‘Pilotlar bir partide göbek atıyor’ diye kamuoyuna sunmak sadece bizlerin değil, bizim için dua eden birçok insanın hisleriyle vicdansızca oynamaktır. Birkaç dakikalık görüntüyle, yaşanan zulmün, zalimliğin unutturulmaya çalışılması manidardır.

Haberin Devamı

AKPINAR DAVUTOĞLU İLE SOHBETİ AKTARDI

Murat Akpınar ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile arasında geçen konuşmayı şöyle aktardı: Bakanımız bana, ‘Bir ay sonra (Lübnan’a) bir ziyaret planlıyorum. Kaptanım, beni oraya uçarak götürür müsünüz’ dedi. “Seve seve götürürüm” dedim. Bir şey daha söyledim. ‘Oraya gittiğimiz zaman belki 1000 kişi bizi Türk bayraklarıyla karşılayacak, sevinç gösterilerinde bulunacak. Buna hazırlıklı olun’ dedim.
Biz orada çok sevildik. Sayemizde birçok insan özgürlüğüne kavuştu. Son gün beraber kutladılar dönüşlerini. Ama her gün orada kutlama yapıyor gibi söylemiş olmanız babamı üzdü. Ben cehennemden geldim. Beni üzemezsiniz.

Kadın mahkûmlar salıveriliyor

SURİYE’de muhaliflerin kaçırdığı dokuz Şii, Lübnan’da rehine alınan iki Türk pilotla eşzamanlı olarak 19 Ekim’de salıverilmişti. Takas anlaşması kapsamında Suriye rejiminin salıvermesi beklenen bir grup kadın muhalifin akıbeti netleşmemişti. Rejimin dün ilk kadın tutukluları salıverdiği açıklandı. AFP’ye göre saygın bir insan hakları aktivisti olan Sema Nassar dün 14 kadının salıverildiğini, 128 kadının daha sonra salıverilmesinin beklendiğini söyledi. ÖSO ise 13 kadının salıverildiğnii açıkladı. Şam yorum yapmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!