70 polise daha masaj sorgusu

Güncelleme Tarihi:

70 polise daha masaj sorgusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Masaj salonlarındaki çekmece ve bilgisayarlarda Şişli’de görevli tutuklu 11 polisin “gizli” ibareli görev çizelgeleri bulundu. Salonlardaki kadınlarla ilişkiye girmek ve çeteye bilgi aktarmakla suçlanan 70 polis daha sorguya alınacak.

Haberin Devamı

İSTANBUL Şişli’de 11’i polis 33 kişinin tutuklandığı masaj salonlarına yönelik operasyon kapsamında yaklaşık 70 polis daha soruşturma kapsamında sorgulanacak ve çeteyle menfaat bağlantıları tespit edilirse şüpheli olarak gözaltına alınacak. Mali Şube ekipleri, masaj salonlarına yönelik 13 aylık takipte 15 polisin rüşvet ve kadın karşılığında Hakan Ato’nun liderliğini yaptığı çeteye bilgi aktardığını ve faaliyetlerini görmezden geldiğini belirledi. Çetenin işlettiği 7 masaj salonuna yaklaşık 70 polisin daha girip çıktığı, kadınlarla cinsel ilişkiye girdiği tespit edildi. Sorguya alınacak 70 polisle ilgili idari soruşturma süreci de başlatılacak. Bu arada Hakan Ato ve çete üyelerinin operasyonda gözaltına alınan polislerle şifreli konuşmalar yaptıkları da ortaya çıktı. Bu konuşmalarda polislerin emniyetle ilgili bazı belgeleri çeteye verdikleri yönünde yoğun bir şüphe oluştu.

Haberin Devamı

SALONDAKİ KADINLAR BÖYLE YAKALANDI - WEB TV

Rüşvet kadrosu var

Operasyon sırasında masaj salonlarında ve şüphelilerin evlerinde detaylı arama yapıldı. Salonlarda şüphelilerin çekmecelerinde Şişli’de görevli tutuklu 11 polisin “gizli” ibareli görev çizelgeleri bulundu. Bazı çizelgeler de çete üyelerinin bilgisayarlarından çıktı. Çetenin çizelgeleri inceleyerek kadın ve parayla rüşvet çarkının içine aldıkları polislerin bölgelerinde görevli oldukları günlerde rahat hareket ettikleri, öne sürülüyor.

Gizli kameralardaki kayıtlar inceleniyor

ŞİŞLİ’de 7 masaj salonuna düzenlenen operasyonda 15 polis, 4 zabıta memuru ve 1 doktorun da arasında bulunduğu 63 kişi gözaltına alındı. Operasyonun deşifre olmaması için operasyonu yapan birimlere 2 telsiz frekansı tahsis edildi. Masaj salonlarında gizli kameralar bulundu. Emniyetteki sorgularının ardından 63 kişi, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. 16 kişi savcılık sorgularının ardından serbest kaldı. Nöbetçi mahkemede ifadeleri alınan 47 kişiden, 11’i polis, 2’si zabıta memuru 33 kişi ise “Örgüt üyesi olmak”, “Rüşvet alıp vermek”, “Fuhuşa yer temin etmek” ve “Gizli bilgileri ifşa etmek” suçlarından tutuklandı. Diğerleri serbest kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!