7 milyonluk parti

Güncelleme Tarihi:

7 milyonluk parti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 01:33

İki haftadır Münih’te devam eden Oktoberfest sona erdi. Bira partisini yaklaşık 7 milyon kişi ziyaret etti, iki olimpiyat havuzu dolduracak kadar bira içildi.

Haberin Devamı

180 yıldır Münih’te yapılan, dünyanın en büyük halk şenliği olarak bilinen Oktoberfest Bira Festivali, önceki gün sona erdi. Geleneksel olarak Münih belediye başkanının bira fıçısını açmasıyla başlayan şenlikte bu yıl bir ilk yaşanmış, bir Türk derneği de katılmıştı. 21 Eylül’de başlayan festival, Bavyera anıtının önündeki törende geleneksel top atışıyla sona erdi. Festivalin kapanış töreni de renkli görüntülere sahne oldu.

OKTOBERFEST FESTİVALİ SONA ERDİ / FOTO-GALERİ

BU YIL ARAPLAR DA GELDİ

Festivalin son gününe Bayern Münih takımı da katıldı. Teknik direktör Guardiola, eşi ve futbolcularıyla birlikte bol bol bira içti. Organizatörler festivali yaklaşık 7 milyon kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Bu yıl şenliklerde Avustralya, ABD, Asya, Afrika ve Arap dünyasından turistler de vardı. Paris’te okuyan New York’lu Lindsey Zhang isimli genç, “Yerel atmosferin parçası olmak istedim, herkes bunu konuşuyor” dedi.

Haberin Devamı

509 bin tavuk yenildi

7 milyona yakın ziyaretçi katıldı. Yüzde 20’si turist.
6.7 milyon litre bira içildi.
114 öküz, 58 buzağı, 509 bin tavuk kesildi.
638 kişi alkolden zehirlendi.
Polis 450’si saldırı, 500’i yankesicilikten olmak üzere 2031 kez çağrıldı.
4200 kişisel eşya çalındı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!