7 kurşunun faili belli

Güncelleme Tarihi:

7 kurşunun faili belli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 02:14

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan suikastiyle ilgili DGM'ye gönderilen balistik raporda, Okkan'ı şehit eden teröristlerden birinin, bir süre önce Hizbullah örgütünün hücre evine yapılan baskında çıkan çatışmada öldürülen Hasan Sarıağaç olduğu belirtildi.

Okkan'a isabet eden 17 kurşundan 7'sinin Sarıağaç'ta ele geçen Kalaşnikof silaha ait olduğu saptandı.

Suikastın gyapıldığı 24 Ocak 2001'den bu yana soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Kemal Görüşük, Okkan'ı şehit eden teröristin 29 Mart 2001'de Diyarbakır'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen Hasan Sarıağaç olduğunu söyledi.

Savcı Görüşük, son 1 yılda önemli gelişmeler sağladıklarını belirterek, Okkan'ın vücudundan çıkan 7 kurşunun Sarıağaç'ın Kalaşnikofundan atıldığının belirlendiğini açıklayarak, şöyle konuştu:

‘‘Bu Kalaşnikof, ayrıca 1993'de Resul Ekinci'nin öldürülmesi, Mehmet Alpterin, Ramazan Börü, Ahmet Güleç ve Erdal Erdoğan'ın yaralanması, 1994'te Salih Şen ile Metin Balaban'ın öldürülmesi, 1995'te Mehmet Ay'ın öldürülmesi, 1999'da Adnan Bayantemur'un yaralanması, 2000'de Özel Harekatçı Adem Bayrakçı'nın şehit edilmesi eylemlerinde kullanılmış. Bu incelemeler birkaç günde olacak şeyler değil. Basite alınmamalı. Soruşturma sürüyor. Doğru yoldayız.’’

Tetikçilerden Mehmet Fidancı, Bedran Salamboğa, Veysi Şanlı, Servet Yoldaş, Suat Çetin ve Şener Dönük'ün sağ yakalandıklarını hatırlatan Savcı Görüşük, sözlerini şunları söyledi:

‘‘Bedran Salamboğa ile Veysi Şanlı aynı evde 4 Kalaşnikofla yakalandı. Bu silahların suikastte kullanıldığı kesinleşti. Şanlı ifade vermediği için örgüt üyeliğinden dava açtık. Ancak tetikçiler Servet Yoldaş, Suat Çetin ve Şener Dönük 5 Kalaşnikofla yakalanınca, Veysi Şanlı'nın da suikaste katıldığını anlattı. Şanlı hakkında idam istemiyle ek iddianame hazırlayacağız. 5 Kalaşnikofun suikastte kullanıldığı henüz belirlenemedi. Çünkü namlular eğelenmiş. Olay yerinde bırakılan 1 Kalaşnikof ile Takarov marka silahtan ateş açılmamış. Bunların savunma grubundaki kişilere ait olduğunu belirledik. 25 kişiden 16'sı silah kullanmış. 1 yılda 10 Kalaşnikof ele geçti. 5'inin suikastte kullanıldığını belirledik. Suikaste katılanlardan Recep Dönük, Ramazan Kınay, Necmettin Şanlı ile Mehmet Yasin Aydın'ın yakalanması için çalışılıyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!