66’ncı mucize

Güncelleme Tarihi:

66’ncı mucize
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransa'daki ‘‘mucizeler mağarası’’, umutsuz bir hastayı daha iyileştirdi. Multipl skleroz (MS) hastasıyken, 12 yıl önce mağarayı ziyaret eden bir Fransız, bugün tümüyle iyileşti.

Jean-Pierre Bely adlı 62 yaşındaki Katolik Fransızın, felçli gibi tüm vücut fonksiyonlarını yitirdiği halde, hastalıktan tamamen kurtulup, ayağa kalkması kentin ‘‘resmi’’ sicil defterine 66'ncı mucize olarak geçirildi. 1987’de Massabielle Mağarası'nı ziyaret eden Bely'yi 10 yılı aşkın bir süredir izleyen hekimler olumlu rapor verince, mucize ve iyileşme tespit bürosu vakayı resmen tescil etti. Kilise ve Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa tescil bürosu, tıbbın mucize olarak kabul ettiği vakaları kayıtlara geçiriyor.

5 bin kişi iyileşti

141 yıl önceki bir efsaneye dayanılarak hastaları iyileştirdiğine inanılan Massabielle Mağarası, Fransa'nın Lourdes kentinde bulunuyor. Her yıl, en az 2 bin yabancı hekimin incelemelerde bulunduğu mağaraya gelenler, Katolik inanışa göre hacı sayılıyor. Kente gelen hacı sayısı ise yılda dört milyonu buluyor. Massabielle Derneği'nin yılda 130 milyon franklık (7.6 milyar lira) bütçesinin % 70'ini hacılardan elde edilen gelir oluşturuyor. Kutsal suyu da bulunan bu mağarada iyileşenlerin sayısı aslında 5 bin. Ancak çeşitli nedenlerle sadece 66 kişinin durumu mucize kabul edildi.

Mağarada iyileşenler

Mağaranın tescil edilen 66 mucizesiyle iyileşen hastalıklar ve sayıları şöyle:

Verem, solunum yolları 18

Kol ve bacaklarda yara, dolaşım 17

Felç, sakatlıklar 12

Körlük ve görme bozuklukları 8

Diğer 11

Efsanenin öyküsü

Massabielle Mağarası'yla ilgili efsane 11 Şubat 1858 tarihine dayanıyor. Bernadette Soubirous adlı 14 yaşındaki kız (yanda) bu mağaradayken beyaz giysileri içinde Bakire Meryem görünüyor. Küçük kıza 17 kez görünen Hz. Meryem, kendisine dua edilmesini ve bir kilise inşa edilmesini istiyor. Bernadette mağarada toprağa dokununca mucizevi şekilde bir kaynak suyu fışkırıyor. İşte bu mağara o tarihten itibaren, tıbbın da kabul ettiği inanılmaz mucizelere sahne olmaya; körler görmeye, felçliler yürümeye başlıyor. Lourdes'teki ilk mucize 1858’de gerçekleşti. 38 yaşındaki Catherine Latapie'nin felçli kolu, mağarayı ziyaretten sonra iyileşti. 66'ncı mucize olarak kaydedilen Fransız Jean-Pierre Bely'den bir önceki mucize ise 1976’da yaşandı. 12 yaşındaki İtalyan Delizia Civolli'nin sağ bacağındaki sarkom (bağ dokusu uru) iyileşti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!