66 milyon liralık skandal

Güncelleme Tarihi:

66 milyon liralık skandal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 01:56

İngiltere ve Almanya’da aralarında Christie’s’in de bulunduğu dünyanın en ünlü müzayede evlerinde açık arttırmayla satılan 20’nci yüzyılın en büyük ressamlarına ait tabloların ‘sahte’ oldukları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sahte tablolar arasında Max Ernst, Raul Dufy ve Fernand Leger gibi ünlü ressamlara ait 30’dan fazla tablo bulunuyor. Bu nedenle dünya genelinde müzayedeciler ve satıcılar arasında büyük bir panik yaşanıyor.

66 milyon liralık skandal

Alman polisi, sahte resimlerle ilgili olarak Almanya’nın Freiburg kentinde yaşayan 59 yaşındaki Wolfgang Beltracchi’yi gözaltına aldı. Alman ve İngiliz Christie’s müzayede evlerinde açık artırmayla satılan sahte tablolar arasında Heinrick Camoendonk’un 67 bin sterline (154 bin lira) satılan “Kız ve Kuğu” ile 344 bin sterlin (767 bin lira) değerindeki bir başka eseri de bulunuyor. İngiliz Christie’s Müzayede Evi’nde satışa çıkarılan 4 sahte tablo arasında Ernst’in 3.5 milyon sterline Würth Collection’a satılan “La Horde” adlı tablosu, Andre Derain’nin 2 milyon sterline (4.5 milyon lira) alıcı bulan “Beteaux a Collioure” adlı tablosunun da yer aldığı kaydedildi. Sahte tablolardan 6’sının ise Almanya’nın önde gelen müzayede evlerinden Lempertz tarafından her biri 2.8 milyon sterline(7.8 milyon lira) satıldığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!