62 saat 12 dakika canlı yayında kaldı

Güncelleme Tarihi:

62 saat 12 dakika canlı yayında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2013 09:57

Nepal’de bir talk show sunucusu 62 saat 12 dakika boyunca kesintisiz canlı yayın yaparak bu alandaki dünya rekorunu kırdı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Haberin Devamı

ABD’de yaşayan 36 yaşındaki Rabi Lamichhane, “Lord Buddha was Born in Nepal” (Tanrı Buda Nepal’de Doğdu” programı için Katmandu’ya döndü.

Programın yayınlandığı News24 kanalının başkanı Anil Joshi, “Kampanyamızın amacı Buda’nın Nepal’de doğduğu mesajını tüm dünyaya yaymaktı” dedi.

Joshi ayrıca program sayesinde Everest gibi turizm destinasyonlarının da tanıtımını yaptıklarını belirtti.

Lamichhane, programda eski Maocu isyancı lider Pushpa Kamal Dahal’dan Hindistan’ın Nepal Büyükelçisi’ne ve televizyon ünlülerine kadar 100 konuğu ağırladı.

Daha önceki en uzun canlı yayın rekoru 2011 yılında Ukrayna’nın bağımsızlığının 20’nci yılı kutlamaları kapsamında kırılmıştı. Pavlo Kuzheyev ve Tetiana Danylenko, 52 saat boyunca yayında kalmıştı.

Haberin Devamı

Guinness Dünya Rekorları kuralları kapsamında Lamichhane’nin her saat başı 5 dakika mola verme hakkı vardı. Organizatörler sunucunun program sırasında yemek yediğini, bazı saatler hiç ara vermediğini ancak bazı molaları uzattığını ve enerji içecekleri tükettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!