6. yıl sazımızın sırma telindesin

Güncelleme Tarihi:

6. yıl sazımızın  sırma telindesin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 20:39

Amirallere suikast davasında 10 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve hakkında yeniden yakalanma kararı çıkartılınca intihar eden Yarbay Ali Tatar, ölümünün 6. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Haberin Devamı

6. yıl sazımızın  sırma telindesin

Karşıyaka Mezarlığı’ndaki törene Tatar’ın ailesinin yanı sıra eski MHP Milletvekili Engin Alan, CHP Milletvekili Dursun Çiçek, cezaevinde hayatını kaybeden Balyoz sanığı Albay Murat Özenalp’ın ailesi de katıldı. Mezar başında Alevi dedesi dua okudu, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Anne Satı Tatar, “Ali’m yok olmuş, ben ağlamayayım da kimler ağlasın” diye ağıt yaktı. Ağabey Ahmet Tatar da özetle şöyle dedi: “6 yıl geçti. Kurulan tuzaklar, söylenen yalanlar, atılan iftiralar, sahtekârlıklar, düzenbazlıklar bir bir ortaya çıkıyor, bir bir düşüyor maskeler. Dünün muktedirlerinin acınası hallerine şahit oluyoruz. Zırhlı arabalarla, korumalarla, padişah edasıyla caka satanlar, birer birer fare gibi sıvışma telaşındalar. Vebaliniz çok, yerin dibine de girseniz hesap vereceksiniz. Cehennemi yaşattığınız sorgu odalarında, mahkeme salonlarında sabırla bekliyoruz o günün gelmesini. Alim sen bizim sazımızın sırma telindesin, türkü söyleyen dilimizdesin, yüreğimizin en sıcak yerindesin. Rahat uyu Alim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!