6 Şubat depremlerinde 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidini depremzede kadınlar yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 13:29

6 Şubat depremlerinde Hatay'da 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları 1'inci kısımın müteahhidi Mehmet Özat, Ankara'da alışveriş merkezinde vatandaşlar tarafından tanınınca yakalandı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi’nde bulunan Emlak Bank Konutları 1’inci Kısım’da bulunan 96 daireden oluşan 6 blok yıkıldı. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı düşünülen blokların enkazından 370 kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Yıkılan blokların hemen karşısında, aynı firmanın yaptığı Emlak Bank Konutları 2’nci Kısım’daki binalar ise yıkılmadı, ancak ağır hasar aldı. Depremin ardından konutların müteahhidi Mehmet Özat hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

ANKARA'DA ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE YAKALANDI

Binada hayatını kaybeden kişilerin yakınları bugün Mehmet Özat'ı, Ankara'da bir alışveriş merkezinde gezerken gördü. Depremde yakınlarını kaybeden 2 kadın, Özat'ı yakalayıp polisi aradı. Alışveriş merkezine gelen polise teslim edilen Özat, sorguya alındı. Tepki gösteren kadınların Mehmet Özat'a müdahalesi ise cep telefonuyla görüntülendi. 

TUTUKLANDI

Haberin Devamı

Özat, emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Sıhhıye adliyesine getirildi. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile soruşturmayı yürüten Antakya'daki cumhuriyet savcısına ifade veren Özat, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Antakya Sulh Ceza Hakimliğince SEGBİS üzerinden sorgulanan Mehmet Özat, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

6 Şubat depremlerinde 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidini depremzede kadınlar yakaladı

YAKALAYAN DEPREMZEDE; GİTMEK İSTEDİ, GÖNDERMEDİM

Hatay'da depremde çöken, 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Kent Konutları'nın müteahhidi Mehmet Özat (72), sitede aralarında annesi Zerrin Kenger ile anneannesi, kuzenlerinin de bulunduğu 9 yakınını kaybeden depremzede Sinem Boyacı'nın (36) dikkati sayesinde yakalandı. Sinem Boyacı'nın, arkadaşıyla Ankara'da AVM'de gezerken görüp, yakalattığı Mehmet Özat, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Depremden sonra Ankara'ya yerleşen Sinem Boyacı, müteahhidin adliyeye sevk edilmesini de adliye önünde takip etti.

Haberin Devamı

DHA'ya açıklama yapan Sinem Boyacı, AVM'de bir stantta görevli olduğunu ve o sırada müteahhidi gördüğünü anlatarak, "Emin olmak için adını sormak istedim; ama önce saati sordum sesinden emin olabilmek için. Sonra adını sorduğumda kimi aradığımı sordu. 'Mehmet Özat mı?' diye sorduğumda 'hayır değilim' dedi. 'Kimliğini görmek istiyorum' dedim, vermedi. Sonrasında ben artık emin olduğumda itiraf etti, 'evet ben oyum' dedi. Gitmek istedi, ben göndermedim. 15-20 dakika arbede yaşandı, kaçmaya çalıştı. O orada ben tuttum, herkesten polisi aramasını istedim" dedi.

6 Şubat depremlerinde 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidini depremzede kadınlar yakaladı

'AİLEMDEN 9 KİŞİNİN VEFATINA SEBEP OLDU'

Haberin Devamı

Emniyet güçleri gelene kadar olay yerinde beklediğini, şahsı bırakmadığını söyleyen Boyacı, "Telefon açmak istedi, izin vermedim. 'Polis gelene kadar gidemezsin, kaçamazsın buradasın' dedim. Bu arada 'ben bir şey yapmadım, masumum, haberim yoktu arandığımdan' dedi. O kadar ana haberlere çıkan bir insan arandığından haberi yokmuş. Yüzlerce insanın vefat etmesine sebep olan kaçak müteahhit kendisi. Benim de ailemden 9 kişinin vefatına sebep oldu. Şu an ölenlerimizin sevdiklerimizin ruhunun rahat etmesi adına bütün mücadelem. Allah'a çok şükür karşıma çıkardı, tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Onların ruhunun huzur bulması adına elimden geleni yapıyorum şu an, gerisi de artık adaletimize kalmış. İnşallah adalete de güveniyorum. Daha sonrasında emniyete devrettik. Şimdi de süreci takip edeceğiz" dedi. Mehmet Özat'ın Ankara Adliyesi'nde işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

6 Şubat depremlerinde 370 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidini depremzede kadınlar yakaladı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!