6’ncı yüzü kaybettik

Güncelleme Tarihi:

6’ncı yüzü kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 01:39

Akdeniz Üniversitesi’nde 10 ay önce tam yüz nakli olan ve iki hafta önce doku uyuşmazlığı nedeniyle yüzünün yüzde 60’lık bölümü alınan Salih Üslün akciğer yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ANTALYA'da tbeyin ölümü gerçekleşen Muhittin Turan'ın yüzü (31), Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, 23 Ağustos’ta Edirne'den gelen çiftçi Salih Üslün'e (55) nakledildi. Türkiye'nin 6'ncı yüz nakli operasyonunda Üslün'e alt-üst çene, saçlı deri ve dil de dahil olmak üzere tam yüz nakli yapıldı.

24 YAŞ DAHA GENÇ NAKİL

Üslün, yüz nakli ameliyatından sonra 24 yaş gençleşti. Ancak yüzünün yüzde 60'lık bölümü uyuşmazlık nedeniyle 16 Haziran’da alındı. Sağ bacağından alınan deri, yüzüne nakledildi. Operasyon sonrasında durumu ağırlaşan ve yoğun bakımda tutulan Salih Üslün, önceki gece 23.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Babasının 10 ay güzel bir yüzle hayatını sürdürdüğünü belirten Sedat Sülün (26) “Sevinci uzun sürmedi” dedi.

Dünyada ilk kez Hacettepe Üniversitesi’nde aynı anda çift kol ve çift bacak nakli yapılan Şevket Çavdar (27) da metabolik dengesizlik yüzünden 27 Şubat 2012’de hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Toparlasaydı muhteşem olacaktı

AKDENİZ Üniversitesi'nin 4'üncü yüz nakli operasyonunu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, tek başına basın toplantısı yaptı. Üzgün olduğu görülen Özkan, "Şanssızlığı çok fazla olan bir hastaydı. Toparlasaydı muhteşem olacaktı" diye konuştu.

Yüz naklinden ölen ilk hasta

SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu Salih Üslün için toplanacağı bildirdi. Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serdar Nasır da meslektaşını eleştirerek, “Hasta iyileşince bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaçlar dozu düşürülür. Zannediyorum bu ihmal edilmiş. Yüz naklinden sonra kronik enjeksiyona bağlı olarak hayatını kaybeden ilk hasta” dedi. - Meltem ÖZGENÇ/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!