6 dereye 20 bin yavru balık

Güncelleme Tarihi:

6 dereye 20 bin yavru balık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2006 11:32

Zonguldak'ta, “Yerli Alabalık Üretimi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında, 6 dereye 20 bin yavru balık bırakılma çalışmasının tamamlandığı bildirildi.

İl Çevre ve Orma Müdürü Fahrettin Ulu, yaptığı yazılı açıklamada, 1969'dan itibaren balık üretimi ve orman içi sularda balıklandırma faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti.

Yedigöller Balık Üretme İstasyonunda, 2006'da üretilen yavru balıkların, kentte ekolojilerine uygun derelere bırakma işleminin tamamladığını anlatan Ulu, şöyle dedi:

“Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 2004'den itibaren balıklandırma projesi doğrultusunda işlerini programına almıştır. Bu amaçla, ilçelerden Devrek ve Alaplı'da 7'şer bin, merkez ve Ereğli'de de 3'er bin olmak üzere 20 bin alabalık derelere bırakıldı. Doğal dengenin korunmasına yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

YABAN DOMUZU AVI

Yaban domuzu avı için kente bugün 6 yabancı turistin geleceğini ifade eden Ulu, şunları kaydetti:

“İlimizde 26 Mayıs Cuma gününe kadar kalacak 2 Fransız ve 4 İspanyol olmak üzere 6 yabancı uyruklu avcı, Devrek ilçesindeki örnek avlaklarda yaban domuzu avlayacaklar. Av organizasyonlarında bilimsel ve sürdürülebilir faydalanma yaklaşımıyla kentimizin potansiyelinin değerledirilmesi ve ekonomik gelir sağlanması amaçlanmıştır.

Faaliyetlerimiz yoğun şekilde devam ettirilip, Zonguldak uluslararası boyutta tanınarak cazibe merkezi olmuştur.”
Anız ve yol kenarlarının yanı sıra meralarda ot yakılmasının Zonguldak Valiliğince yasaklandığına dikkati çeken Ulu, “Orman yangınlarına vatandaşlarımız hassas olmalıdırlar. Köy muhtarlıklarınca gönüllü yangın ekibi oluşturulması, belli sayıda traktör ve pulluğun donanımlı hale getirilmesi gibi kararlar anonslarla duyurulacaktır” dedi.

Ulu, ayrıca avcı eğitim kurslarının devam ettiğini, sertifika almak isteyenlerin de istenen belgelerle ilgili yerlere müracaat edebileceklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!