6 canı kurtaran ‘Köpük’ grup birincisi... Hem kahraman hem çalışkan

Güncelleme Tarihi:

6 canı kurtaran ‘Köpük’ grup birincisi... Hem kahraman hem çalışkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 07:00

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen, 11 ili etkileyen depremlerde arama-kurtarma köpekleri de görev yaptı ve bu sayede onlarca can kurtuldu.

Haberin Devamı

Van AFAD bünyesinde görevli Golden Retriever cinsi ‘Köpük’ de Malatya’da enkazda patileri yaralanmasına rağmen canla başla çalışıp 6 kişinin kurtarılmasını sağladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), her yıl arama-kurtarma köpeklerini parkur ve enkazda canlı arama olmak üzere 2 bölümden oluşan sınava tabi tutuyor.

118 KÖPEK KATILDI

Bu sınavları geçebilen köpekler sertifika alıp deprem gibi afetlerde görev alıyor. Van AFAD bünyesinde görevli ‘Köpük’ de bu yıl kasım ayında düzenlenen ve polis, jandarma, AFAD, AKUT, İHH, itfaiye teşkilatı gibi kurumlardan başvurunun yapıldığı sınavı başarıyla tamamlayıp grup birincisi oldu. Köpek eğitmeni Niyazi Özbek, “Köpük, deprem sürecinde her gün çalışma azmiyle bizi de heveslendiren bir köpekti. Bunu da bu seneki ‘Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı’nda bir kez daha kanıtladı. Bu sınav her yıl yapılıyor. Kazanamayan köpekler de kesinlikle enkaza alınmıyor. Bu sene de sınava 118 köpek katıldı ve toplamda 35 köpek kazandı. Onlardan birincisi de Köpük. Onunla gurur duyuyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

6 canı kurtaran ‘Köpük’ grup birincisi... Hem kahraman hem çalışkan

‘ELİMİZ AYAĞIMIZ’ 

- Sınavı başarıyla geçen arama-kurtarma köpeklerinin olası afetlerde, enkazda hayat kurtarmaya devam edeceğini de belirten Özbek, “Son depremlerde zamanla yarıştık. Sağ olsun ‘Köpük’ hep elimiz ayağımız oldu. Onun için bu köpeklerin sayısını ne kadar çok arttırırsak, bizim için o kadar iyi” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!