6 ayda 149 kişi intihar etti

Güncelleme Tarihi:

6 ayda 149 kişi intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun, Şanlıurfa’daki intiharlara ilişkin raporu, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e dün sunulan raporda, özetle şu tespitlere yer verildi: Adli makamlardan alınan veriler, intihar vakalarında son yıllarda artış olduğunu doğruladı. 2008 yılı içinde 11, 2009 yılı içinde 5, 2010 yılında 124 intihar vakası olmuş. 1 Ocak-8 Haziran arasında ise intihar edenlerin sayısı 149’a ulaşmıştır.

İntihar edenlerin çoğu kadın

Bu intihar girişimlerinin çoğu kadınlar tarafından gerçekleştirilmiştir. Kadınların en fazla intihar girişiminde bulunduğu yaş aralığı 15–25 ve genellikle bekâr oldukları görülmüştür. Erkeklerde intihar eğiliminin yoğun olduğu 17–29 yaş aralığında ise birinci sebeplerin ekonomik sorun başta olmak üzere işsizlik veya sevdiği kızın verilmemesi sonucu yapılan eylemler olduğu görülmüştür.

Dizilerin etkisi

Haberin Devamı

TV’de yayınlanan dizilerdeki hayat, burjuva yaşam şekline yönelim, görsel değişimi takip etmeleri, yaşam koşullarını değiştirme istekleri, aile çevre toplumsal baskılar nedeniyle çatışma yaratıyor. Bu çatışma kadınların beklentilerine ulaşamaması akabinde intihara yönelmesine neden olmaktadır.

Suriye’den eş getiriliyor

Suriye ile vizesiz geçiş kolaylığı ve Suriye’de erkeğin çokeşliliğinin yasal olması Suriye vatandaşları tarafından Türkiye’den biriyle evlenmenin cazip olması erkeklerin nikâhsız ve az başlık parasıyla Suriye’den eş getirmesi Suriye sınırına yakın ilçelerde intihar eden kadınların sayısını artıran nedenlerden biridir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!