58. Hükümet'e son rötuÅŸ

Güncelleme Tarihi:

58. Hükümete son rötuş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2002 17:48

AKP, Erdoğan'ın yurtdışı gezisi öncesinde, uzun bir geceye hazırlanıyor. AKP MKYK, Kabineye son şeklini vermek üzere toplandı. Toplantıda, Meclis başkanı da kesinleştirilecek.

Haberin Devamı

AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu, Genel Başkan Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 19.04'te, parti genel merkezinde toplandı. Toplantının gece geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün de bu toplantıdan çıkacak Bakanlar Kurulu listesini, yarın ya da Salı günü Cumhurbaşkanı Sezer'e sunması bekleniyor.

GÜL: VAKİT GEÇİRMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Gül, partisinin Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere genel merkeze gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Abdullah Gül, yeni kabinenin belirlenip belirlenmediğine ilişkin bir soru üzerine, "Çalışıyoruz" dedi.

MYK toplantısında hangi konuların görüşüleceğine ilişkin soruyu yanıtlarken de Gül, "Dün de açıkladığım gibi arkadaşlarımızla Merkez Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla da görüşeceğiz. Onların da tabii fikrini alacağız. Genel Başkanımızla da görüşeceğiz. Bir istişare çerçevesi içerisinde kabineyi tespit edeceğiz, inşallah. Fazla da vakit geçirmeye tahammülümüz yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gül, Meclis Başkanlığı konusunda bir sıkıntı olup olmadığı sorusuna da "Hayır, bunların hepsini konuşarak tabii yapacağız arkadaşlarımız arasında... Bunların hepsini rahat bir şekilde çözeriz" yanıtını verdi.

Yeni hükümet listesini Cumhurbaşkanı'na ne zaman sunacağının sorulması üzerine de Gül, "Kesin bir şey söyleyemem, geciktirmeden inşallah bitirmeye çalışacağız" dedi.

11 BAKANLIK AZALTILDI

58. AKP Hükümeti'nde bakanlık sayısı eskiye göre 11 azaltılarak, başbakanın dışında 23 bakanlık yer alacak. İki Başbakan Yardımcılığı için Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu ve Abdüllatif Şener'in adları geçerken, Gül'ün kabinesinde bir ya da iki kadın bakanın yer alması bekleniyor.

KADIN BAKAN DA GÖREV ALACAK

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı için Gülseren Topuz, Nükhet Hotar ve Zeynep Karahan Uslu'nun adlarından söz ediliyor. Çevre Bakanlığı için Ertuğrul Yalçınbayır'ın adı da geçerken, Yalçınbayır'ın adı Mehmet Ali Şahin ve Prof. Burhan Kuzu ile birlikte Adalet Bakanlığı için de geçiyor. Nükhet Hotar'ın adı Çalışma Bakanlığı için de geçiyor. Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı için Ali Babacan ile Nazım Ekren, Dışişleri Bakanlığı için Yaşar Yakış, Milli Savunma Bakanlığı için Aziz Akgül, Mehmet Dülger ve Vahit Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı için Köksal Toptan ve Akif Gülle, İçişleri Bakanlığı için Murat Başesgioğlu ve Atilla Koç, Bayındırlık Bakanlığı için Salih Kapusuz, İdris Naim Şahin, Osman Pepe, Zeki Ergezen'in adlarından söz ediliyor.

Haberin Devamı

Enerji ile Sanayi Bakanlıkları için Bülent Arınç'ın adından da söz edilirken, Çalışma Bakanlığı için Mahfuz Güler, Agah Kafkas, Hüseyin Tanrıverdi, Sağlık Bakanlığı için de Faruk Çelik, Dengir Fırat ve Akif Gülle'nin adları geçiyor. Devlet Bakanlıkları için de Ömer Çelik, Vahit Erdem, Hilmi Güler'in adlarından söz ediliyor.

Turizm Bakanlığı için Murat Mercan ile Erkan Mumcu, UlaÅŸtırma Bakanlığı için de Ali CoÅŸkun ile Cemil Çiçek'in adları geçiyor. Â

MECLİS BAŞKANLIĞI ADAYLARI ARINÇ VE GÖNÜL

Meclis baÅŸkan adaylığında adı geçen en güçlü isimler ise Bülent Arınç ve Vecdi Gönül. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!