57 eylemci gözaltında

Güncelleme Tarihi:

57 eylemci gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra, örgütün Avrupa'daki yöneticileri tarafından verilen talimatlar doğrultusunda İstanbul'da eylemler yapan 57 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, Gazi Mahallesi, Beyoğlu, Bağcılar, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Kadıköy'de eylem yapan militanlarla birlikte 60 molotofkokteyli, benzin, tiner elegeçirildi.

Talimat Avrupa’dan

Basın toplantısı düzenleyen İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, poliste tüm izinlerin kaldırıldığını ve olay çıkaranların yakalanması için canla başla çalışıldığını açıkladı. Özdemir, olayların Avrupa’daki örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda yapıldığını kaydetti.

Özdemir, özellikle geceleri korsan gösteri yürüyüşü yapma, kamuya ve özel kişilere ait araçlar ile işyerlerine molotofkokteyli atma ve benzin dökmek suretiyle yangın çıkarma gibi eylemlere karşı başlatılan operasyonlarda, 57 örgüt üyesinin yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi. Özdemir, yakalananlar arasında, Abdullah Öcalan'ın yakalandığı gün Gazi Mahallesi'nde korsan gösteri düzenleyerek, İETT otobüsü ile otomobilleri yakan ve işyerlerini tahrip eden kişilerin de bulunduğunu açıkladı.

Benzinciler uyarıldı

Hasan Özdemir, Öcalan'ın yakalanmasından sonra başlayan gösterilerin, alınan önlemler sayesinde, ilk güne nazaran azaldığına dikkati çekti. Molotofkokteylinin, benzinin içine biraz şeker konularak yapıldığını ve bu şekilde daha etkili olmasının sağlandığını belirten Özdemir, ‘‘Molotof yapımı kolay bir silah. Bu yüzden, benzinin temin edilebileceği bütün istasyonları uyardık’’ dedi. ’ Geçen cumartesi akşamı Gazi Mahallesi'nde polise silahlı saldırı düzenleyen militanların kimliklerinin belirlendiğini belirten Özdemir, eylemlere karşı vatandaşları uyanık olmaya çağırdı, şüpheli kişilerin polise bildirilmesini istedi. Polis tarafından gözaltına alınan Hülya Doğan, Selim Öz, Mehmet Apar ve Tekin Beya, önceki gün çıkarıldıkları DGM'de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sorguları tamamlanan 13 kişi daha, dün DGM'ye sevkedildi. Sorguları süren 36 kişi ise bugün DGM Savcılığı'na sevkedilecek.

ÜMRANİYE - Önceki gün, saat 9.30 sıralarında çalıştığı Pak Tavuk çiftliğinde, orarım yapmak için trafo direğine çıkan Adem Ateş (26) çarpılarak öldü.

TUZLA - E.Y (16) dün sabaha karşı Orhanlı'daki evinde 9 mm'lik Parabellum marka ruhsatsız tabancayla oynarken, tabancanın patlaması sonucu ayağından yaralandı. E.Y, Kartal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ÜMRANİYE - Evindeki kömür sobasını yakıp uykuya dalan Şükriye Gökalp çıkan gazlardan zehirlendi. Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Gökalp tedavi altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!