55 şüpheliye 37 kez müebbet

Güncelleme Tarihi:

55 şüpheliye 37 kez müebbet
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 23:49

ANKARA Güvenpark’ta 13 Mart 2016’da 36 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısına ilişkin iddianame tamamlandı.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK elebaşlarından Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Fehman Hüseyin ve PYD yöneticisi Salih Müslim’in de aralarında bulunduğu 55 kişi şüpheli sıfatıyla yer aldı. Şüpheliler için 37 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi ve saldırının hazırlık aşamaları detaylarıyla anlatıldı.

5 İLE BOMBA GÖMÜLDÜ
İddianameye göre, çözüm sürecinin devam ettiği dönemde 2013 yılında ‘Yüksekovalı Hacı’ olarak bilinen ve kimliği tespit edilmeyen PKK’lı terörist, şüphelilerden Sebahattin ve Azamettin Karakoç’a bomba yapımında kullanılan malzemelerin, İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla ve Eskişehir’de belli mevkilere gömülmesi talimatını verdi. Savcılık, bomba malzemelerinin gömüldüğü yerlere ilişkin görüntü kayıtlarına ulaştı. İddianamede, 2016’da Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, Sur gibi ilçelerde gerçekleştirilen operasyonlara karşılık terör örgütünün, metropollerde misilleme yapma kararı aldığı anlatıldı.

Bu kapsamında canlı bomba Seher Çağla Demir’in yasadışı yollardan Türkiye’ye girerek Suruç’a geldiği, Vahit Ayçil’ın saldırı gününe kadar Demir’i sakladığı belirtildi. İddianameye göre Vahit Ayçil, saldırıyı Kızılay’da izledi ve daha sonra kiralamış olduğu araçla saat 22.30’da Ankara’dan ayrılarak Şanlıurfa’ya kaçtı. İddianamede saldırıda kullanılan aracın Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarına da yer verildi. Aracın 26 Şubat’tan 9 Mart’a kadar Ankara Mamak, Yenimahalle, Altındağ, Keçiören, İncek Bulvarı, Turangüneş Bulvarı gibi adreslerde görüldüğü belirtildi.

SALDIRI İÇİN KEŞİF
İddianamede, terör örgütü PKK’nın uzun vadeli stratejisi kapsamında, Ankara’nın bazı yerlerine silah sakladığı tespiti yapıldı. Şüpheliler Necati Utku Kiraz, Semih Yürek ve Rıdvan Tekin’in Anıttepe Askeri Gazino Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı Türkiye Emekli Subaylar Derneği gibi devlet kurumlarının bulunduğu yerlerde keşif yaptıkları, fotoğraflarını çekip krokiler hazırladıkları belirtildi. Şüphelilerin krokilerde işaretlediği bir ağacın dibinde 1 adet ‘BKC 500 mermi zinciri, 1 Kalaşnikof, 4 şarjör, 2 bomba bulunduğunun not edildiği’ kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!