53/1-C Trafik Cezası nedir? Madde 53/1-C Dönel Kavşak Dönüş Kuralına Uymamak Cezası ne kadar? (2020)

Güncelleme Tarihi:

53/1-C Trafik Cezası nedir Madde 53/1-C Dönel Kavşak Dönüş Kuralına Uymamak Cezası ne kadar (2020)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2020 02:11

Kara Yolları Trafik Kanununa göre pek çok kural bulunmaktadır. Bu kurallar trafikte insanların can ve mal güvenliğini korumak adına uygulanmaktadır. Krallara uyulmadığı taktirde bazı cezai işlemler uygulanmaktadır. Peki 53/1-c trafik cezası nedir? Sizlere bu konuda merak edilenleri detaylıca açıkladık.

Haberin Devamı

53/1-c Trafik cezası dönel kavşaklarda kurallara uymamak olarak bilinmektedir. Diğer bir ifade ile dönel kavşak kurallarına aykırı hareket eden sürücülere uygulanan cezai işlemdir.

 53/1-c Trafik Cezası Ne Kadar?

 Ülkemizde en çok hata yapılan yerlerden birisi de dönel kavşaklardır. Bu kavşakları dönerken belirli kurallar bulunur. Bu kurala uymayan sürücülere 132 TL para cezası uygulanmaktadır.

 53/1-c Cezası Ceza Puanı Kaçtır?

 Trafik cezaları dışında sürücülerin ehliyetlerine ceza puanları da eklenir. Ceza puanları hiçbir şartta silinmez. 53/1-c trafik cezasında ise 20 ehliyet ceza puanı uygulanır.

 53/1-c Cezası İndirimli Tutar Ne Kadar?

 Trafik cezalarında sürücüler cezanın kendilerine tebliğ edildiği tarihten 15 gün içinde ödeme yaparlar ise %25 oranında indirim uygulanır. 53/1-c trafik cezasında da 15 gün içerisinde ödeme yapılır ise indirim uygulanır

Haberin Devamı

 53/1-c Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

 Trafik cezalarının ödeme işlemleri PTT veya bankalar aracılığı ile yapılabilir. Ayrıca sürücüler kendilerine ceza tebliğ edilmeden e-devlet sisteminden cezalarını öğrenip erken ödeme indiriminden de yararlanabilirler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!