500 bin koydu havasını aldı

Güncelleme Tarihi:

500 bin koydu havasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2013 02:21

Bir arkadaşının “Vergi avantajın olur” önerisi üzerine Türkiye’de bir bankaya 524 bin Euro yatıran Hollandalı işkadını, parası buharlaşınca soluğu savcılıkta aldı. Paranın sahte vekaletname ile çekildiğini belirleyen polis, dolandırıcıları arıyor.

Haberin Devamı

HOLLANDA vatandaşı Maria Johanna Liduina, arkadaş tavsiyesi üzerine Türkiye’de yatırım yapmak amacıyla bir bankaya 524 bin Euro para yatırdı. Ancak para sahte vekaletname ile çekilince soluğu savcılıkta aldı. Avukatı Deniz Aksoy ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunan ve ifade veren Hollandalı yatırımcı, paranın bankadan hesabına iadesini talep etti. Liduina, başına gelenleri ifadesinde şöyle anlattı:

VERGİ AVANTAJI VAR DEDİLER

“Panama’da bulunan LTDAGENT S.A. isimli firmanın sahibiyim. Arkadaşım ve muhasebecim olan Hollanda vatandaşı Hendrikus Gerardus, vergi avantajı nedeniyle Türkiye’ye yatırım yapmamı önerdi. Beni, Hollanda’da şirketi olan Türk işadamı M.B.A. ile bir araya getirdi. Türk işadamı, yardımcı olacağını, birlikte iş yapabileceğimizi anlattı. İşleri organize etmesi için arkadaşım Hendrikus’a vekaletname verdim. İlk etapta, Türkiye’deki bir banka şubesine 25 Haziran 2013 günü 524 bin Euro yolladım. Bir ay geçmesine rağmen benimle kimse irtibata geçmeyince şüphelendim. M.B.A.’yı aradım, ‘Bana para gelmedi’ dedi. Arkadaşım Hendrikus da paranın adıma gönderildiğini, bankadan çekebileceğimi söyledi.”

BİR FRANSIZ ÇEKMİŞ

Haberin Devamı

“13 Ağustos 2013’te, paranın yatırılmış olması gereken Antalya’daki banka şubesine geldim. Paranın Ankara Siteler şubesine yatırılmış olduğunu söylediler. Paramı çekmek istediğimi söyleyince banka görevlisi, ‘Hesaptan 28 Haziran’da 200 bin, 3 Temmuz’da 270 bin Euro çekildiğini, kalan 53 bin Euro’nun Güner D. isimli bir kişiye havale edildiğini söyledi. Paraları bir Fransız vatandaşının çekmiş olduğunu gördüğünü iletti.”

BELGE VERMEDİLER

“İtiraz ettim ve polise gideceğimi söyledim. Hesap dökümlerinin verilmesini istedim. Masadaki görevli önce belgelerin dökümünü vereceğini söyledi. Ancak görüştüğü banka müdürü belge veremeyeceklerini beyan etti. Ben ve arkadaşım Hendrikus kimseye para çekmesi için vekaletname vermedik. Bankadaki hesaptan sahte vekaletname ile nasıl bu kadar para çekiliyor anlamadım. Beni Hollanda’da yaşayan Türk M.B.A.’nın banka görevlileriyle birlikte dolandırdığını düşünüyorum. Paramın bulunup hesabıma iadesini istiyorum.” Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan savcılık, ilgili bankadan hesap hareketleri dökümü ile o tarihlerdeki kamera görüntülerini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!