50 sayfalık işkence kitabı

Güncelleme Tarihi:

50 sayfalık işkence kitabı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2010 00:00

Bakırköy 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Eylül 2009’da dergi dağıtırken gözaltına alınan ve gördüğü işkence nedeniyle hayatını kaybeden Engin Çeber’in davasını görüşmek üzere dün 12’nci kez toplandı.

Duruşmaya Metris Cezaevi İkinci Müdürü Fuat Karaosmanoğlu ve Başgardiyan Selahattin Apaydın’ın da aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık getirildi. Tutuksuz yargılanan sanıklardan bazıları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Savcı Muammer Çalık, infaz koruma memurları Selahattin Apaydın ve Sami Ergazi için ağır işkence suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis isterken, 60 sanıktan 42’sinin beraatini talep etti. Diğer infaz koruma memurları Nihat Kızılkaya’nın işkence suçundan 3 yıldan 12 yıla, Murat Çise ve Yavuz Uzun’un 9 yıldan 36 yıla kadar hapsi talep edildi. Polislerden Aliye Uçak’ın 2 yıldan 5 yıla, Mehmet Pek, Abdülmuttalip Bozyel’in ise kasten yaralama suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi.
Dört tanık dinlenmeyecek
Metris Cezaevi İkinci Müdürü Fuat Karaosmanoğlu’nun görevi kötüye kullanmaktan 6 aydan 2 yıla kadar hapsini isteyen savcı, cezaevinde görevli doktor Yemliha Söylemez’e de resmi belgede sahtecilik suçundan 3 ile 8 yıl arasında hapis talep etti.
Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, daha önceki duruşmalara katılmayarak yargılama sürecini uzatan 4 tanığın dinlenmesinden vazgeçti. Tanıkların soruşturma aşamasındaki ifadeleriyle yetinilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!