50 piknikçiden kene ısırması şikayeti

Güncelleme Tarihi:

50 piknikçiden kene ısırması şikayeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2006 11:39

Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne dün, çoğunluğunu piknikçilerin oluşturduğu 50 kadar kişi kene ısırması şikayetiyle başvurdu. Bir kişi cinsel organındaki keneyi kendisi çıkardı.

Haberin Devamı

Hafta sonu olması nedeniyle piknik yerlerinde ve park alanlarında zaman geçirmek isteyen bazı vatandaşlar, kene ısırmasına maruz kaldılar. Yetkililer, gün boyunca 50 kadar kişinin kene ısırması nedeniyle Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurduğunu, vatandaşların vücutlarına yapışan kenelerin çıkartılarak, kan örneklerinin alındığını kaydettiler.

Merkeze bağlı Kat beldesinde tarımla uğraşan Hamdi Yaman, geçen yıl tarlasında çalışırken kendisini kene ısırdığını, bu sefer de tarlada beraber çalıştığı oğlu Bilal'in sol koluna kene yapıştığını ifade etti. Yaman, yetkililerin uyarısını dikkate aldığını ve çocuğunun koluna yapışan kenenin hastanede uzmanlar tarafından çıkarıldığını kaydetti.

CİNSEL ORGANDA KENE

Kent merkezi Bedestenlioğlu Mahallesi'ndeki bir parkta oturan Yakup Özyiğit (22) de eve geldiğinde cinsel organında kene olduğunu fark etti. Keneyi kendisinin çıkardığını belirten Özyiğit, hastanede kan örneğinin alındığını, 3 gün boyunca sağlık kontrolünden geçirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu arada bazı vatandaşların vücutlarından çıkardıkları keneyi cam kavanoz içinde hastaneye getirerek, yetkililere gösterdiği ve hastalık hakkında bilgi aldığı görüldü. Tokat Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen vakalarda, kenenin çıkarılmasının ardından kan örneği alınıyor, tahlillerin durumuna göre tedavi şekli belirleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!