50 milyarlık ölüm

Güncelleme Tarihi:

50 milyarlık ölüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bahçeye uçtu, Kemer koptu

İki üniversiteli gencin bulunduğu Chevrolet Camaro marka lüks otomobil, bir taksinin sıkıştırması sonucu, 4 katlı apartmanın bahçesine uçtu.

50 milyar liralık otomobilin emniyet kemeri kopunca, 20 yaşındaki Gökhan Şimşeker otomobilden fırladı ve yere çakılarak hayatını kaybetti.

KARANLIĞIN basmasından sonra ortaya çıkan hız meraklısı sürücüler yüzünden çevrede oturanların 'İkinci Bağdat Caddesi' olarak tanımladığı Yeşilköy Serbesti Caddesi, önceki gece yarısı yine ölümlü bir kazaya tanık oldu.

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Bölümünde okuyan Sami Buldu, 34 U 4153 plakalı otomobille, Marmara Üniversitesi Bilgisayar Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan 20 yaşındaki arkadaşı Gökhan Şimşeker'i Sultanahmet'ten alarak Yeşiköy'deki evine getirmek istedi.

Görgü tanıklarının aşırı hız yaptığını öne sürdüğü Buldu, saat 00.30 sıralarında Serbesti Caddesi'ne geldiklerinde plakası alınamayan bir taksinin sıkıştırması sonucu direksiyon hákimiyetini kaybetti. Piyasa değerinin yaklaşık 50 milyar lira olduğu belirtilen son model Chevrolet Camaro marka siyah renkli otomobil savrularak cadde ile Baharistan Sokak'ın kesiştiği köşede bulunan dört katlı binanın bahçesine uçtu.

Apartmanın duvarına çarptıktan sonra bina ile bahçe duvarı arasında yan olarak sıkışan üstü açık otomobilde sürücünün yanındaki koltukta oturan Gökhan Şimşeker, ilk belirlemelere göre taktığı emniyet kemerinin kopması üzerine yerinden fırladı. Yere düşen Şimşeker, feci şekilde can verdi. Otomobili kullanan Buldu ise kazayı yaralı olarak atlattı. Gözaltına alınarak Yeşilköy Polis Karakolu'na götürülen Buldu, kısa bir süre sonra Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Buradaki kontrol soncunda Buldu'nun alkol almadığı belirlendi.

OĞLUM HIZ SEVMEZ

Talihsiz gencin işadamı babası Mehmet Şimşeker, ise oğlunun hızı asla sevmediğini belirterek, ‘‘Akşam beraberdik. Sultanahmette Regaip Kandili'ne gidip namaz kıldık. Daha sonra arkadaşı geldi ve eve götürmek istedi. Peşpeşe yola çıktık. Olay yerine geldiğimizde bir ticari taksi sıkıştırmış ve hızını alamayıp bahçeye uçmuş. Oğlum kesinlikle hızı sevmez. İnsanlara saygılı, yaşamayı seven ve cıvıl cıvıl bir çocuktu’’ dedi.

Pencereden girecekti

Yeşilköy'de Serbesti Caddesi ile Baharistan Sokak'ın kesiştiği köşede bulunan 4 katlı apartmanın bahçesine uçan lüks otomobil, zemin dairenin penceresini parçaladı. Büyük gürültüyle demirparmaklıklı pencere ve duvara çarpan otomobil, yana yatarak durdu. Bu sırada gençlerden Şimşeker'in hızla kemerinden kurtulup çakıldığı sanılıyor. Otomobili kullanan Buldu ise hafif yaralı halde Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!