50 metreden böyle düştü

Güncelleme Tarihi:

50 metreden böyle düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2002 03:16

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerindeki paraşüt gösterisi az daha ölümle sonuçlanıyordu. Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli Deniz Astsubay Levent Karabulut, paraşütü, inişe yaklaşık 200 metre kala Piyade Astsubay Ali Eker'in paraşütüyle dolanınca, ölümden döndü.

Karabulut, havadaki beklenmeyen bu aksilik sonucu, yaklaşık 50 metreden işaretli yeşil alan yerine, beton alana konrolsüz biçimde düşerek yaralandı. Törenin başlamasından kısa bir süre sonra TSK Paraşüt Timi'nin gösterileri sırasında tören alanına atlayan iki paraşütçünün ipleri birbirine dolandı. Bu nedenle yere doğru hızla yaklaşan paraşütçüler, yaklaşık 50 metre mesafede ipleri birbirinden ayırmayı başardılar. Ancak, bu uğraş sonunda paraşütü kapanan Astsubay Levent Karabulut kontrolsüz bir şekilde yere düştü. Düşme sonucu kafasını betona çarpan ve alnından yaralanan Karabulut'a, alanda hazır bekleyen iki ambulanstaki sağlık görevlileri ilk müdahaleyi yaptı. Ambulanslardan biriyle hemen GATA'ya kaldırılarak tedaviye alınan Karabulut'un durumunun iyi olduğu, beyin sarsıntısı ve iç kanama ihtimallerine karşı bir süre gözetim altında tutulacağı öğrenildi. Bu kaza, TV başında töreni ve nefes kesen gösterileri izleyen milyonlarca vatandaşı üzdü.

Kaçırılan hava akımı neden oldu

PARAŞÜT
kazasına, kaçırılan hava akımını yeniden yakalama telaşının neden olduğu belirtildi. Askeri törenlerde yapılan paraşüt atlamalarında yere inerken tören düzeninin korunmasına özen gösteriliyor. Paraşütçüler yere yaklaştıkça aynı hava akımını arkalarına alarak iniş yapmak durumundalar. Kazada yaralanan Deniz Astsubay Levent Karabulut'un bir anda kaçırdığı hava akımını yeniden yakalamak isterken, paraşütü yanındaki arkadaşına yaklaştırmasının kazaya yol açmış olabileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!