5 yıldızlı hırsız

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı hırsız
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2001 00:00


Ali AKSOYER / İSTANBUL
Haberin Devamı

Üniversiteyi Almanya'da bitirip Türkiye'de 5 yıldızlı otellerde çalışan Kubilay Kaya, hırsızlık yaparken yakalandı. Çok sayıda sabıkası olan Kaya'nın çalışma yöntemi dedektifleri bile şaşırttı.

ALMANYA Berlin Üniversitesi Turizm ve İşletme Fakültesi'ni bitirip, birçok ünlü otelde mesleki staj yaptıktan sonra Türkiye'ye dönerek çok sayıda 5 yıldızlı otelde görev yapan Kubilay Kaya (32), bu otellerde milyarlarca liralık hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Almanca, İngilizce ve Rusça'yı anadili gibi konuşan, iyi derecede bilgisayar bilen Kubilay Kaya'nın Yeşilköy Çınar Otel'de, saunada, bir müşterinin soyunma dolabını açarak hırsızlık yaptıktan sonra otomobille kaçmaya çalışırken yakalandığı açıklandı.

Ne bulduysa götürmüş

İfadesinde 5 yıldızlı otellerde hırsızlık yaptığını itiraf eden Kubilay Kaya'nın, otellerin saunalarına müşteri gibi girdiği, soyunma odalarını tornavidayla açarak hırsızlık yaptığı bildirildi. Dolaplardan çaldığı kredi kartlarını da kullanıp milyarlar çarpan Kubilay Kaya'nın, İstanbul'da 12, çeşitli illerde 18 olmak üzere 30 ayrı 5 yıldızlı otelden 9 cep telefonu, 5 milyarlık ziynet eşyası, 30 milyarlık Türk Lirası-döviz ile 100 kredi kartı çaldığı tespit edildi.

Cezaevinden çıktı

Esrar içmek, resmi evrakta sahtecilik yapmak, oto çalmak, emniyeti suiistimal etmek, hırsızlık, çalıntı çek kullanmak suçlarından çok sayıda sabıkası bulunan Kubilay Kaya'nın, cezaevinden 23 Şubat 2001'de çıktığı belirtildi. Kaya, ifadesinde, ‘‘İşlerim kötüye gidince, hırsızlığa başladım. Müşterileri zengin olduğu için, hep lüks otelleri tercih ettim’’ dedi.

İşte hırsızlık yaptığı oteller

Kubilay Kaya'nın 2000 ve 2001 yılları arasında İstanbul'da hırsızlık yaptığı oteller şöyle: Ceylan Intercontinental, Hyatt Regency, Dedeman, İstanbul Princess, Polat Rönesans, Eresin, Roding Plaza, Holiday Inn, Radisson Sas, Marin Princess, Holiday Tatil Köyü, Çınar Hotel. Anadolu'daki oteller ise şöyle: ‘‘Ankara Hilton, Ankara Altınel Residant, Bursa Kervansaray Termal, Afyon Grant Özer, Afyon Rönesans, Kastamonu Safranbolu Hatice Hanım Konağı, Nevşehir Göreme Ottoman House Otel, Nevşehir Göreme Diner (veya Ciner), Bodrum Aska, Bodrum Kulüp Samara, Kütahya Tütav Termal Tesisleri, Antalya Sheraton Voyager, Antalya Falez, Antalya Ofo, Antalya Kiriş Merit, Otel Limra, Antalya Martı Mira, Antalya Side Grant Prestij, Antalya Side Exselcior Grontia.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!