5 yaşındaki çocuk cinayeti üstlendi

Güncelleme Tarihi:

5 yaşındaki çocuk cinayeti üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

BU ÇOCUKLARIN NE GÜNAHI VAR?

Annesinin cinayetle suçlandığı davada tanıklık yapan 5 yaşındaki E.K. ’’Kardeşimi ben döverek öldürdüm’’ dedi.

Altını pislettiği için üvey oğlu Kürşat Kaya'yı döverek öldürdüğü iddia edilen Ayşe Kaya, duruşmaya 1,5 yaşındaki bebeği Kadir'le katıldı. Davada, Ayşe Kaya'nın 5 yaşındaki kızı E.K tanıklık yaptı.

Esenler'de 2 Nisan 1998'de, bebekliğinde havale geçirdiği için konuşma yeteneğini kaybeden üvey oğlu Kürşat'ı (4) döve döve öldürdüğü iddiasıyla Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuklu sanık Ayşe Kaya, Adli Tıp Kurumu raporuna göre çocuğun dövülerek öldürülmesi üzerine tutuklanmıştı. Ayşe Kaya savunmasında,‘‘Onu kızım döverek öldürmüş‘‘ demişti.

Kardeşimi ben dövdüm

Tutuklandıktan sonra 1,5 yaşındaki oğlu Kadir'le Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne konulan Ayşe Kaya duruşmaya oğluyla katıldı. Ayşe Kaya'nın 5 yaşındaki kızı E.K. ise, tanık olarak ifade verdi. ‘‘Kürşat'ı dayakla öldürdüm’’diyen E.K. dayakla ne demek istediği sorulduğunda ‘‘Çekyatın altındaki sopayla vurdum’’ diye konuştu. Duruşmada sürekli elleriyle oynayan ve mahkeme başkanı Zekeriya Dilsizoğlu'nun sorularına başını kaldırmadan cevap veren E.K., annesinin Kürşat'ı dövmediğini ifade ederek ‘‘Sopayı annem çekyatın altına koymuştu. Ama annem sopayla Kürşat'ı dövmüyordu. Eliyle Kürşat'ı dövüyordu’’ dedi.

Mahkeme heyeti sanık Ayşe Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, dosya eksiklerinin giderilmesi için 2 Ağustos'a ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!