5 numaralı zarftan çıktılar

Güncelleme Tarihi:

5 numaralı zarftan çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 22:13

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturmada Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Kurmay Albay Murat Korkmaz’ın odasında yapılan aramada, 5 numaralı bir zarfın içinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank’ın isim ve ev adreslerinin yazılı olduğu not bulundu. Savcılık bu notun, söz konusu kişilerin kaçırılmasına ilişkin hazırlanan planın bir parçası olarak değerlendiriyor.

Haberin Devamı

AKINCI’DAN GELDİLER
15 Temmuz darbe girşimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki işgal girişimine katılan darbeci askerlerin kimlikleri tespit edildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın da aralarında bulunduğu kritik isimlerin derdest edilmesinde görev alan askerlerin 2 otobüsle Akıncı Havva Üssü’nden geldiği belirlendi. Kamuflajlı ve tam teçhizatlı olarak karargâhı basan ve FETÖ mensubu olduğu iddia edilen askerlerin ev ve görevli oldukları kurumlardaki odaları arandı.

5 numaralı zarftan çıktılar

Haberin Devamı

Askerler hakkında sürdürülen soruşturma dosyasına çarpıcı bir tutanak girdi. 4 Ocak 2017 tarihli tutanağa göre, Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nin 22 Temmuz tarihli kararıyla, 26’ncı Tabur Komutanı Kurmay Albay Murat Korkmaz’ın Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda bulunan odasında arama yapıldı. Odada, ‘5’ rakamıyla numaralandırılmış bir zarf bulundu. Zarfın içinde, ‘Tatbikat Hazırlığı (Radar)’ başlığı altında 21 madde not alınan kağıtta, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından Mustafa Varank’ın ismi ve ev adreslerinin yazılı olduğu belirlendi.

KAÇIRMA PLANININ PARÇASI
Savcılık kaynakları, tutuklu Korkmaz’ın odasında bulunun notun, darbecilerin Kurtulmuş, Kalın ve Varank’ı kaçırılmasına ilişkin yapılan bir planın parçası olduğuna dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!