5 milyonluk benzine otomobil kazandılar

Güncelleme Tarihi:

5 milyonluk benzine otomobil kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Doğan Medya Grubu ile ‘Turcas Petrol AŞ Türkpetrol’ün ortak girişimiyle düzenlenen ‘Siz En İyisi Türkpetrol’e Gelin' kampanyasında Peugeot marka otomobil kazanan talihliler dün otomobillerine kavuştu.

13 Aralık'ta başlayıp 16 Ocak'a kadar devam eden kampanyaya Türkpetrol ve Tabaş istasyonlarından 5 milyonluk akaryakıt veya madeni yağ alan müşterilere dağıtılan Hürriyet, Milliyet, Radikal ve Fanatik Gazetesi'nin yanında verilen çekiliş kuponları iki talihliye Peugeot 406 otomobil kazandırdı.

Milli Piyango İdaresi ve noter huzurunda yapılan çekilişte otomobil kazanan Nazillili emekli Sümerbank işçisi Osman Bozdağ ile Ülker fabrikasında dağıtım görevlisi olan Osman Ağırbaş, otomobillerini teslim aldıktan sonra ‘‘Rüyalarımızın otomobiline kavuştuk’’ dediler.

Dün Kazasker Türkpetrol İstasyonu'nda düzenlenen törenle otomobillerini Turcas Petrol AŞ Başkan Vekili Kaya Baban ve Genel Müdür Yardımcısı Nezihi Tümer'den teslim alan talihliler, ‘‘Otomobillerin değerinin yaklaşık 20 milyar lira olduğunu öğrendik. 5 milyonluk akaryakıt alarak böyle bir otomobile sahip olmak inanılmaz’’ diyerek duygularını dile getirdiler.

Yaklaşık 1.5 milyon kişinin bu çekilişe katıldığını belirten Turcas yetkilisi Kaya Baban, ‘‘Bu düzenlediğimiz ikinci kampanya. İlkinde Nissan marka cip hediye etmiştik. Büyük ilgi gördü. Daha sonra ikinciyi düzenledik. Bu kampanyada 2 kişi Peugeot 406, 22 kişi Scooter motorsiklet, 22 kişi 68 ekran televizyon, 22 kişi VCD player, 200 kişi de elektrikli süpürge kazandı’’ dedi.

Şair Odabaşı yine cezaevinde

BİR kitabıyla ilgili yargılanması sırasında mahkemeye hakaret ettiği gerekçesiyle 7 ay hapis cezasına çarptırılan ve bugün savcılığa teslim olacak şair-yazar Yılmaz Odabaşı, ‘‘Ben utancımı ifade ettim. Düşünceyi yargılayan, mahkûm eden anlayışla övünmeye mecbur olduğumu kim öne sürebilir? Herkes utancını ifade edebilse başlarımız öne eğik olmazdı belki. En çok bu davada hapsedilmeyi hakettiğimi düşünüyorum’’ dedi.

Ankara 1 No'lu DGM'de ‘Düş ve Yaşam’ isimli kitabı nedeniyle 1.5 yıl hapis ve 933 milyon para cezasına çarptırılan ve bu cezası son yasal düzenleme nedeniyle ertelenen Odabaşı karar sırasında, ‘‘Sizinle aynı ülkede ve çağda yaşamaktan utanç duyuyorum’’ dediği gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı. Ankara 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nce ‘mahkemenin asayişini bozmak ve heyete hakaret etmek’ suçundan 7 ay hapis cezasına çarptırılan Odabaşı, cezayı 3 ay ertelettikten sonra bugün saat 14.00'de Tekirdağ Saray Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!